Politika

Sanja Renić predložila ukidanje naknade za komisije: Osigurat ćemo naknade za nezaposlene porodilje!

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Sanja Renić predložila ukidanje naknade za komisije: Osigurat ćemo naknade za nezaposlene porodilje! – Predsjedavajuća Gradskog vijeća Zenica Sanja Renić zatražila je od vijećnika Gradskog vijeća da podrže odluku kojom će se svi izabrani vijećnici odreći naknada za rad u komisijama, a napravljene uštede će biti preusmjerene za osiguranje naknada nezaposlenim porodiljama.

„Danas ću zatražiti od Gradskog vijeća da usvoji Odluku o osiguranju novčane pomoći za nezaposlene porodilje. Riječ je o prijedlogu koji je pripremila Naša stranka i spreman je za primjenu, sa utvrđenim nadležnostima, obavezama podnosilaca zahtjeva i uređenjem svih drugih pitanja. Nema razloga da se ovo ponovno vraća službama, danas možemo pokazati da smo se spremni odreći naknada u komisijama za porodilje koje su u stanju direktne potrebe“, kazala je predsjedavajuća Gradskog vijeća Zenica Sanja Renić.

„Odluka bi tako obuhvatala djecu rođenu u periodu od 01.01.2017. do 31.12.2017., čije majke imaju prebivalište u Gradu Zenica u posljednje dvije godine, te koje su bile nezaposlene najmanje dva mjeseca u 2017. godini. Pomoć bi se raspodijelila jednako svima koji ispunjavaju uslove,“ zaključila je Sanja Renić.

Predsjedavajuća Renić je najavila da će obavijestiti javnost o ishodu glasanja te da će insistirati da se danas usvoji zaključak kojim će se vijećnici odreći naknada za rad u komisijama.

Naša stranka



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno