Politika

Sanja Renić najavljuje krivične prijave zbog nepostupanja nadležnih po njenoj prijavi za prijetnje smrću

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

S obzirom na to da sam 3. 11. 2021. podnijela prijavu zbog javno upućenih prijetnji smrću na 39. sjednici Skupštine Zeničko-dobojskog kantona i na Kolegiju Skupštine koji je prethodio navedenoj sjednici, imam potrebu da javno iznesem sve činjenice u vezi s upućenim prijetnjama od strane dopredsjedavajućeg Skupštine Zeničko-dobojskog kantona Ive Tadića.

Već danima pokušavam stupiti u kontakt s kantonalnom postupajućom tužiteljicom Jelenom Bošnjak, koja je zaprimila moju prijavu, kako bih se informirala u kojem je statusu moja prijava, jer, prema Zakonu o krivičnom postupku, postupajući tužitelj odmah uzima u rad predmete po principu akuzatornosti te, ako postoje dokazi, tužitelj je dužan poduzeti krivično gonjenje.

S obzirom na to da postoje materijalni dokazi (audio i video snimci), kantonalna tužiteljica je bila dužna pokrenuti krivični postupak i o tome me izvijestiti odmah po pokretanju ili nepokretanju krivičnog postupka, što ona do dana današnjeg nije učinila te ignorira sve moje pozive. Ne preostaje mi ništa drugo nego da javno prozovem ovu pravosudnu instituciju za političku pristranost, jer ne smije procesuirati članove vladajuće većine i visokopozicionirane političke aktere, čak ni za javne prijetnje smrću, što dovodi u pitanje svrhu postojanja ove institucije.

Zbog nepostupanja navedene tužiteljice, prisiljena sam osobno prikupljati materijalne dokaze koji potvrđuju moje navode. Zbog svjesnog kršenja Poslovnika i Zakona, bit ću prinuđena podnijeti još jednu krivičnu prijavu i protiv sekretara Skupštine Zeničko-dobojskog kantona Ibrahima Avdagića, zbog zloupotrebe službenog položaja i ovlaštenja, jer ne želi dostaviti tonski zapis s Kolegija Skupštine, gdje se jasno i nedvosmisleno čuju prijetnje upućene meni i prozivanje moje porodice. Zbog nepostupanja i grubog kršenja Zakona o krivičnom postupku od strane tužiteljice Jelene Bošnjak, bit će upoznato i Visoko sudsko i tužilačko vijeće, a i Federalno tužilaštvo u vidu krivične prijave protiv navedene tužiteljice.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno