Politika

Sanja Renić: Građani su taoci vlasti u ZDK a sve što je javno je u službi bogaćenja vladajućih

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Sanja Renić: Građani su taoci vlasti u ZDK a sve što je javno je u službi bogaćenja vladajućih- Skupština Zeničko-dobojskog kantona već dva mjeseca nije održala sjednicu. Tim povodom reagovala je zastupnica Naše stranke Sanja Renić:

„Radi se o izbjegavanju odgovornosti za posljedice koje je pandemija koronavirusa ostavila na zdravstvo, privredu i ekonomiju. Također, neodržavanjem sjednica Skupštine, Vlada izbjegava pitanja i u vezi s drugim stvarima. Naprimjer, koliko je Vlada uposlila savjetnika u ovom mandatu? Na osnovu čega je prošle godine u Zavodu zdravstvenog osiguranja zaposlena kćerka Ive Tadića, koji je kadar HDZ-a i dopredsjedavajući Skupštine ZDK? To je čovjek koji je glasovima SDA delegiran u Dom naroda FBiH gdje opstruira sve što je u interesu Bosne i Hercegovine i svih njenih građana uključujući, naravno, i Hrvate. Da li je to nagrada za antidržavni rad?

Zašto se od 2018. godine, otkad sam ga podnijela, sprečava rasprava o Nacrtu Zakona o prijavljivanju, porijeklu i kontroli imovine izabranih dužnosnika, nositelja izvršnih funkcija i savjetnika u Zeničko-dobojskom kantonu? U KS taj je zakon na snazi, a u TK su krenuli u njegovu implementaciju. Taj zakon se, pored još 54. akta nalazi na spisku tačaka koje nikad nisu došle na dnevni red Skupštine, i to je samo dio onoga što nikad nije razmatrano. Između ostalog, tu je i izvještaj o radu Vlade ZDK za 2017. godinu, ali i izvještaji o radu svih javnih preduzeća.

U ZDK stanje je takvo da bi građanima bilo bolje da nemaju nikakvu vlast nego što imaju ovakvu. Svi smo taoci njihovog nerada i sve što je javno postoji samo zbog jedne stvari – njihovog bogaćenja“

Zbog svega navedenog Renić poziva zastupnike koji žele raditi u interesu građana da zajedno s njom traže redovno održavanje sjednica Skupštine Zeničko-dobojskog kantona.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno