Košarka

Sani Čampara najbolji strijelac juniorskog EuroBasketa u Slovačkoj

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Bosanskohercegovački košarkaški reprezentativac Sani Čampara najbolji je strijelac juniorskog EuroBasketa (U18 –divizija A), koji se proteklih sedam dana igrao u Slovačkoj i ujedno je izabran u idealni tim Evropskog prvenstva.

Bivši košarkaš sarajevskih Sparsa je postigao 126 poena u šest utakmica odnosno 21 po susretu, dok je Issuf Sanon iz Ukrajine prvenstvo završio sa 135 koševa, ali na sedam utakmica i prosjekom od 19,3 poena. Treći najbolji strijelac je Marko Simonović iz Crne Gore sa 124 koša iz sedam utakmica odnosno 17,7 po susretu.

Čampara je bio vođa bh. tima koji je osvojio osmo mjesto od 16 ekipa i zadržao status u A diviziji, a igrama je zaslužio i mjesto u idealnom timu prvenstva. Pored Čampare u idealnom timu su još Arnas Velička (Litva), Sergi Martinez (Španija), Nikola Mišković (Srbija) i Regip Berke Atar (Turska).
Titulu na Evropskom prvenstvu osvojila je Srbija koja je u finalu pobijedila Španiju rezultatom 74:62.

E.Imamović, Foto FIBA.basketball



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno