Biznis

Sanacija mostova u FBiH: Heringu ugovor vrijedan 3 miliona KM

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Sanacija mostova u FBiH: Heringu ugovor vrijedan 3 miliona KM – U okviru Programa modernizacije cestovnog sektora u FBiH, u prostorijama JP Ceste Federacije BiH d.o.o. Sarajevo danas su potpisani ugovori za izvođenje radova na sanaciji pet mostova.

Ugovor su potpisali Ljubo Pravdić, direktor JP Ceste Federacije BiH i Ladislav Bevanda, direktor kompanije Hering d.d. Široki Brijeg, kao najuspješniji ponuđač.

Ukupna vrijednost radova iznosi 3.045.398,53 KM a finansirat će se iz kreditnih sredstava Međunarodne banke za obnovu i razvoj (IBRD) i Evropske investicijske banke (EIB). Planirani početak radova je mart 2018. godine, a rok za izvođenje je 180 dana, saopćeno je iz JP Ceste Federacije BiH.

Kompanija Hering iz Širokog Brijega izvodit će radove na sanaciji mosta preko rijeke Ljubine na cesti M-18.0, dionica 2. Šički Brod – Sarajevo, na km 92+244; zatim mosta preko rijeke Sane u Ključu; mosta preko rijeke Plive u Jajcu; mosta na Komaru preko duboke doline, na cesti M-5 Donji Vakuf – Lašva, na km 50+118 te mosta preko rijeke Vrbas (Bugojno) na cesti M-16.4, dionica: Nević Polje – Bugojno, na km 35+180.

biznisinfo.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno