Biznis

SAMS-GROUP Kakanj i Tešanjski kiseljak Tešanj dobili koncesije za crpljenje vode

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

SAMS-GROUP Kakanj i Tešanjski kiseljak Tešanj dobili koncesije za crpljenje vode – Ministar za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu, vršilac dužnosti premijera Mirnes Bašić i direktor SAMS-GROUP d.o.o. Kakanj Amer Hadrović potpisali su ugovor o dodjeli koncesije za eskploataciju prirodne vode iz vodozahvata “Hladivode” kod Kaknja.

Koncesija je dodijeljena na period od 30 godina. Pored jednokratne koncesione naknade u iznosu od 5.418,48 KM, koncesionar će plaćati tekuću koncesionu naknadu u visini od 1,5 posto ukupnog godišnjeg prihoda ostvarenog eksploatacijom izvorišta.

Ministar Bašić ranije je sa direktorom kompanije “Tešanjski kiseljak” d.o.o. Tešanj Arminom Hrvićem potpisao ugovor o dodjeli koncesije za eksploataciju mineralne vode sa izvorišta “Dolac” u Raduši kod Tešnja. Koncesija je dodijeljena na 30 godina, a “Tešanjski kiseljak” će osim jednokratne koncesione naknade od 15.000,00 KM, također plaćati i tekuću naknadu u visini 1,5 posto ukupnog prihoda ostvarenog korištenjem izvorišta.

– Zeničko-dobojski kanton obiluje brojnim izvorištima prirodne vode, čiji je kvalitet nadaleko poznat. Opredjeljenje Vlade je da sve raspoložive resurse stavimo u funkciju razvoja, od kojeg će korist imati cjelokupno društvo – rekao je premijer Bašić.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno