Politika

Samoubilački rat u HDZ BIH u ZDK: Smijenjen još jedan direktor, Hrvatima nekoliko pozicija manje

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kao što ste već imali priliku čitati posljednjih dana o velikim unutarstranačkim nemirima u HDZ-u BiH u Zeničko-dobojskom kantonu, kulminirala je situacija u Zenici.

Naime, kako doznaje portal Scena.ba, od izvora bliskog portalu, koji je i član koordinacijskih tijela ove Vlade, jučer je smijenjen Anto Pešić, dosadašnji direktor Biroa za zapošljavanje Zeničko-dobojskog kantona, i predsjednik OO HDZ BIH Tešanj.

Do smjene je došlo promjenom Upravnog odbora Biroa na čiji je prijedlog Pešić i smijenjen. Kako saznajemo za razlog se navodi neusvojen izvještaj na Skupštini koja je održana prije par mjeseci. Da stvar bude posebno dramatična, u novom upravnom odboru sjedi Dragomir Dunđer član HDZ BiH koji je podržao odluku o smjeni svog stranačkog kolege Ante Pešića.

Kako saznajemo, nova direktorica postala je Birnasa Avdić, čime je HDZ BIH izgubio još jedno direktorsko mjesto u Zenici. Ranije je mjesto izvršnog direktora za financije u ŠPD izgubio Anto Perković, kojeg je također smjenio član HDZ BIH Miroslav Šoko kada je glasao za smjenu Perkovića ispred Nadzornog odbora ŠPD, a imenovan također drugi direktor, Dželil  Zukić.

Ono što je simptomatično je to da su osobe koje vode politiku HDZ BIH u ZDK od ulaska u novu vlast kroz sedam mjeseci prepustile gotovo sva hrvatska mjesta, koje je ova stranka imala do tada. Iz ovog portala se pitaju, da li je Mato Zovko odlučio kroz koordinaciju kao ovlaštena osoba za pregovore ispred HDZ BiH totalno ugasiti stranku i njen utjecaj? Po svim pokazateljima to je tako, jer stranka koja je do jučer umnogome odlučivala na prostorima ZDK, postala je, piše Scena.ba,  privjesak Fuadu Kasumoviću koji nemilosrdno sječe kadrove HDZ BiH uz svesrdnu pomoć osoba koje je vode.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno