Nogomet

Samir Mujkanović potpisao ekskluzivni ugovor sa Sturmom iz Graza

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Samir Mujkanović potpisao ekskluzivni ugovor sa Sturmom iz Graza – ŽELIM IGRATI U PRVOM TIMU REPREZENTACIJE BIH – Za Mujkanovića vlada velika euforija na evropskoj fudbalskoj sceni

Bosanskohercegovački fudbaler Samir Mujkanović potpisao je ekskluzivni ugovor sa austrijskim fudbalskim klubom Sturm iz Graza. U Sturmu su sretni što su postigli dogovor sa perspektivnim napadačem. “Pratit ćemo njegov razvoj i pomagati mu u karijeri. Zadovoljstvo nam je što je odlučio biti u našem timu jer sa talentom kakav Samir ima možemo postići veliki uspjeh”, kaže razvojni trener Sturma Günther Neukirchner.

Za Mujkanovića vlada velika euforija na evropskoj fudbalskoj sceni. U svoje redove su ga željeli dovesti neki od najtrofejnijih talijanskih klubova. I pored takve konkurencije, Sturm se izborio za Mujkanovića čiji su talenat prepoznali dok je igrao u njihovoj juniorskoj ekipi. Jedanaest nastupa i šest postignutih golova u juniorskom pogonu bili su sasvim dovoljan znak da Mujkanović mora zaigrati za prvi tim Sturma.

I dok mu se otvaraju vrata svjetske fudbalske karijere Mujkanović s ponosom ističe kako bi volio zaigrati za A team reprezentacije BiH. “Rođen sam u Austriji, ali imam državljanstvo i Austrije i BiH. Braniti boje BiH na zelenom terenu je ambicija koju želim ostvariti. Ponosan sam utakmicama u juniorskom sastavu reprezentacije BiH ali ciljam da budem jedan od jedanaest najboljih reprezentativaca BiH”, kaže Mujkanović.
Samir koji je nedavno postao zaštitno lice sportskog branda Adidas za Austriju, za reprezentaciju BIH zabilježio je osam utakmice i postigao dva gola.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno