Nogomet

Salčinović produžio ugovor s Čelikom

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nogometaši Čelika sezonu su završili na sedmom mjestu BHT Premijer lige BiH. Zeničani su u proljetnom dijelu osvojili čak 27 bodova, po čemu su jedna od tri najbolje ekipe u proljetnom dijelu prvenstva. Iako je zbog povrede križnih ligamenata propustio čitavu polusezonu, sjajni igrač crno-crvenih Fenan Salčinović potpisao je novi jednogodišnji ugovor sa Čelikom.

Podsjetimo 28-godišnji ofanzivac dogovorio je u zimskom prelaznom roku polugodišnju saradnju sa klubom s Bilinog polja, međutim u pripremnoj utakmici povrijedio je križne ligamente, te je morao propustiti čitavu polusezonu. Bivši juniorski i mladi reprezentativac, koji je pozivan i u A-selekciju naše zemlje počeo je sa treninzima nakon odobrenja medicinskog tima, te će sigurno spremno dočekati početak priprema za nastavak sezone.

Rukovodstvo kluba je prema ovom igraču ispalo veoma korektno, te je potpisan novi ugovor na godinu dana sa Salčinovićem, koji će sigurno ukoliko prođe pripreme bez povreda biti najveće pojačanja za narednu sezonu. Fenan Salčinović dijete je Čelika, a pored tima iz Zenica nastpao je za Lech Poznan, norveški Sandefjord, Rijeku, Zrinjski i Olimpic. Nastupao je za sve omladinske selekcije BiH i 2008. godine nastupio je za seniorsku reprezentaciju naše zemlje u prijateljskoj utakmici protiv Japana.

D.Kurbegović/Sportsport.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno