Nogomet

Salčinović o ‘zabranjenim transferima’: “Kada iz Zenice odete tamo, završili ste svoju karijeru”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Svaki klub ima svoje istinske legende i igrače koji su ostavili veliki trag i koji će zauvijek biti u knjigama klupske historije. Kao i svi drugi, tako i Nogometni klub Čelik iz Zenice, kultni premijerligaš koji je posljednjih godina igrao u nižim ligama, no malo po malo vraća se u elitu, gdje mu je objektivno i mjesto.

Prošlo je kroz NK Čelik stotine vrhunskih fudbalera, neki su tu ostajali kraće, neki duže, ali jedan koji je svakako obilježio jednu eru zeničkog velikana je Fenan Salčinović.

Rođen je u Zenici, ponikao u Čeliku. Iako je igrao u inostranstvu, u Premijer ligi još za Zrinjski i Olimpik, na kraju se vratio u Zenicu i kao igrač Čelika prošle godine završio karijeru iako to nije obznanjeno i nije poznato da li je to bila konačna odluka.

U junu 2023. godine je cijeli stadion Bilino polje ustao na noge da isprati Salčinovića, kojem je to bila možda i posljednja utakmica u najdražem dresu.

Za Čelik je odigrao 106 utakmica i postigao sedam golova, uz šest asistencija. Interesantno da ima i jedna nastup u dresu BiH, a debitovao je davne 2008. godine, kada je odigrao sedam minuta u 3:0 porazu od Japana.

Nedavno je, gostujući u jednom podcastu, govorio koliko mu znače Čelik i Zenica, spomenuvši i “zabranjene transfere”.

“Ja planiram živjeti u Zenici, to je moj grad i moj klub, bez obzira šta ti tamo neki Facebook navijači govore i pišu o meni. Nemam Facebook profil, ali prenose mi to moji prijatelji. Bez obzira na sve, to je moj klub i moj grad i uvijek će biti tako. Vi u Zenici kada odete u Sarajevo ili Želju, završili ste svoju karijeru, i fudbalsku i životnu”, poručio je Salčinović.

S 36 godina očito je da Salčinović više neće profesionalno igrati, ali koliko voli Čelik, niko se ne bi iznenadio da se vrati. A definitivno bi bio od velike koristi ekipi koja je trenutno osma na tabeli Prve lige FBiH i najmanje još jednu sezonu neće igrati u Premijer ligi.

Zeničani su već pet godina u nižim rangovima, suočavali se sa raznim problemima, ali samo je pitanej vremena kada će se vratiti.

Autor: sportsport.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno