Ljudi

Sajjra upoznala svog spasioca policajca Marija

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Sajjra upoznala svog spasioca policajca Marija – Djevojčicu Sajjru Poljo umalo je pregazio nesavjesni vozač “Golfa” 26. februara 2015. godine. Vozač još nije pravosnažno odgovarao za učinjeno, a Sajjra i dalje bije bitku za svoj život i djetinjstvo dostojno ove malene heroine.

Danas je Sajjra, dok je bila u pratnji porodice u gradu, imala priliku da upozna policajca Marija Bilića, pripadnika policijske uprave Zenica 1, koji je tog februarskog dana prošle godine prvi priskočio u pomoć. Mario je, zajedno sa kolegom sa kojim je bio na dužnosti, a vidjevši stanje u kojem se djevojčica nalazi, odlučio da imobilizira najteže povrede, te da je prebaci u bolnicu. Ljekari su potvrdili da je dovezao i da joj je pružena pomoć bukvalno 2u zadnji čas”, te da bi ishod bio zasigurno koban po Sajjru da se policajci nisu odlučili da povrijeđenu odmah povezu sa mjesta nesreće.

-Mario je bio radostan što je vidi, a ona je kao i svako dijete uzmicala od razgovora sa policajcem, dok joj nismo rekli da je Mario policajac koji joj je život spasio i donio u ruke medicinskog osoblja. Onda je ona onako u svom fazonu rekla – baš ti hvala druže Tito. Tada se počela i smijati i šaliti sa policajcem, a u očima joj se vidjela zahvalnost i radost što je upoznala osobu koja je zaslužna što je ona danas sa nama, kazala je njena majka Selma Ćurić Poljo. 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno