Ostali sportovi

Šahovski klub „Preporod“ Zenica obilježio 30 godina rada i djelovanja

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Juče, 16.12.2023.godine, Šahovski klub „Preporod“ Zenica je obilježio 30 godina rada i djelovanja.

Tim povodom održan je šahovski turnir, svečana akademija i dodjeljena su priznanja i zahvalnice za ovu značajnu godišnjicu.

Jedan od predsjednika Šahovskog kluba „Preporod“ Zenica, Midhat Kasap, u izjavi za Zenicainfo ističe:

-Ratne 1993. godine u okviru Preporoda osnovali smo šahovski klub. Prvi predsjednik bio je rahmetli Alija Alihodžić, a nakon toga sam ja bio 20 godina predsjednik. Drago mi je što smo u tom periodu stasali, imali kako mušku tako i žensku ekipu u Premijer ligi. Imali smo izuzetno dobru školu mladih, koju su vodili Safet Terzić i Enver Muratović i koji su nastupali na Svjetskim prvenstvima i tu tradiciju kao i ovaj turnir nastavljamo i danas. Ne smijemo zaboraviti ljude poput Osmana Devedžića, Fahrudina Čerima, Halida Bajramovića, Envera Muratovića, koji su dali značajan doprinos u razvoju kluba. Vjerujem da ćemo u budućnosti nastaviti uspješno i vratiti Preporod na stare staze uspjeha -, kazao je Midhat Kasap.

Na održanom šahovskom turniru, povodom ovog jubileja, učestvovalo je 12 takmičara. Turnir je otvorio Midhat Kasap, prvi i dugogodišnji predsjednik ŠK Preporod.

Pobjedio je velemajstor Emir Dizdarević, drugi je bio Ahmed Buljubašić, treći Ahmed Karalić, četvrti Vahdet Patković i t.d. Osigurane su nagrade za najuspješnije.

Igrano je 11 kola, tempo igre bio je pet minuta (Blitz) po igraču. Direktor turnira bio je Mugdim Musić, a glavni sudija IA Fahrudin Čerim.

E.Imamović

Foto M.Kasap



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno