Ostali sportovi

Šahovski klub “Napredak” Zenica organizovao tradicionalni božićni turnir zeničkih župa

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Šahovski klub „Napredak“ Zenica uz materijalnu potporu HKD „Napredak“ Zenica i župe Presveto Srce Isusovo u Čajdrašu je dana 29.12.2023. godine organizirao VII. tradicionalni šahovski božićni turnir zeničkih župa. Pravo nastupa su imali župljani, amateri pet zeničkih župa. Turnir se igrao u velikoj sali Hrvatskog doma „Kralj Tomislav“ sa početkom u 18:00 sati. Tempo igre je bio 15 minuta po igraču uz švicarski sustav u pet kola. Nagradni fond turnira je iznosio 500,00 KM, raspoređen u pet nagrada. Sudac turnira je bio Darko Jozić, državni sudac.

Turnir je otvorio predsjednik šahovskog kluba „Napredak“ Zenica, gosp. Darko Popović, koji je u kratkom govoru potencirao značaj turnira za amatere obzirom da isti nemaju mnogo prilike za igranje šaha u klubu, jer se klub godinama natječe u najvišem rangu natjecanja u Bosni i Hercegovini. Također, kroz govor je naveo da će klub unatoč manjem odzivu istrajati u organiziranju božićnog turnira, te se zahvalio na materijalnoj potpori župniku u Čajdrašu don Josipu Šimunoviću i predsjedniku HKD „Napredak“ Zenica gosp. Vlatku Rosiću. Natjecateljima je poželio fair-play borbu i otvorio turnir.

Konačni poredak prvih pet plasiranih natjecatelja, kojima su uručene i nagrade je sljedeći:

  1. Marin Jukić – župa Sv. Josip
  2. Vinko Mijatović – župa Crkvica
  3. Anto Čičak – župa Sv. Josip
  4. Željko Krišto – župa Sv. Josip
  5. Emil Bureš – župa Crkvica

 

Na kraju turnira organizirano je druženje organizatora i natjecatelja.

UPRAVA ŠK „NAPREDAK“ ZENICA



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno