Ostali sportovi

Šahovski klub „Napredak“ Zenica nastupio na Prvoj ligi Herceg-Bosne u Neumu i osvojio drugo mjesto

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Šahovski klub “Napredak” Zenica je od 21.08.-25.08.  2021. godine učestvovao na Prvoj ligi Herceg-Bosne koja se održavala u Neumu u hotelu Zenit. Pored ŠK „Napredak“ na I. ligi je učestvovalo još jedanaest klubova. Igrao se švicarski sustav od 7 kola na tempo od 90 min+dodatak 30 sekundi po potezu. Naši igrači u sastavu: Nikola Radovanović,  Darko Popović, Harun Pašalić, Enver Muratović, Miroslav Šoko,  Vinko Mijatović su ostvarili jako dobar rezultat osvojivši II. mjesto, te je nedostajalo jako malo za plasman u Premijer ligu BiH, obzirom da je prvoplasirana ekipa nakon izjednačenih meč bodova, po drugom kriteriju za pola poena bila bolja od ŠK „Napredak“ Zenica. Ekipa je ostavila jako lijep utisak kod organizatora, što fair-play igrom, što zbog naših majica sa logom šahovskog kluba.

Bitno je napomenuti da Šahovski klub „Napredak“ Zenica ima i žensku ekipu koja se natječe u Premijer ligi BiH za žene, koja se igra od 17.09.2021. godine do 25.09.2021. godine u Neumu u organizaciji Šahovske unije BiH i na taj način predstavljaju Grad Zenicu  kao jedini učesnik najvišeg ranga natjecanja kada je u pitanju kolektivni sport.

ISKRENE ČESTITKE NAŠIM SENIORIMA NA OSVAJANJU DRUGOG MJESTA UZ ŽELJU DA NAŠE NATJECATELJKE OSTVARE JOŠ BOLJI REZULTAT OSVOJIVŠI PREMIJER LIGU BIH U ŠAHU ZA ŽENE!

UPRAVA ŠK „NAPREDAK“ ZENICA



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno