Biznis

Sa tržišta BiH povučene tri vrste reflektirajućih prsluka

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Sa tržišta BiH povučene su tri vrste reflektujućih prsluka jer predstavljaju ozbiljan rizik po zdravlje korisnika zato što ne signaliziraju njegovo prisustvo, pa može doći do nesreće i povrede, tako da se potrošačima preporučuje da prestanu da ih koriste i vrate ih uvozniku ili u trgovinu maloprodaje.

Riječ je o reflektujućim prslucima iz Kine /ROCART AT-BH-23 i FBO-YP10C5/A MASTER/, te prsluku nepoznatog porijekla /Auto šop M/, objavila je Agencija za nadzor nad tržištem BiH.

Ovi prsluci nisu usklađeni sa Naredbom o ličnoj zaštitnoj opremi i ne ispunjavaju sve zahtjeve prema standardu BAS EN ISO 20471:2014 – nedovoljan faktor luminiscencije, nedovoljan koeficijent retrorefleksije, nepotpuno označavanje proizvoda, a nedostaju i obavezne informacije uz proizvod.

Iz Agencije su napomenuli da su uvoznici preduzeli mjere povlačenja proizvoda sa tržišta.Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno