Zenica

Sa područja Muftiluka zeničkog putuje 274 hadžija

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Sa područja Muftiluka zeničkog putuje 274 hadžija – U četvrtak 27. jula 2017. godine muftija zenički doc. dr. Ejub ef. Dautović u svom Uredu u Zenici primio je glavne imame i imame, vodiče hadžijama koji ove godine putuju na hadž.

Na prijemu u Uredu muftije, između ostaloga, konstatovano je da na hadž sa područja Muftiluka zeničkog ove godine putuje 274 hadžija (Zenica 153, Žepče 10, Zavidovići 30, Maglaj 6, Tešanj 56, Doboj 14 i Teslić 5).

Također, konstatovano je da će na hadž sa područja Muftiluka zeničkog putovati tri glavna imama: Izet ef. Čamdžić, glavni imam MIZ Zavidovići, kao član rukovodstva hadža, Izet ef. Efendić, glavni imam MIZ Žepče, kao vodič i Nevres ef. Hodžić, glavni imam MIZ Maglaj, kao vodič, četiri imama: Sumedin ef. Kobilica iz Zenice, Dževad ef. Kurtalić iz Zavidovića, mr. Enver ef. Kurtić iz Tešnja i Nijaz ef. Spahić iz Doboja, te jedan vjeroučitelj: Zejner Halilović iz Tešnja i jedan ljekar: dr. Almir Rošić, kao član medicinske službe Ureda za hadž.

Muftija zenički u svom obraćanju prisutnim glavnim imamima i imamima, između ostaloga, istakao je: ”Vi ste predloženi da ove godine idete na hadž i da budete vodiči našim hadžijama. Čestitam vam na tome i očekujem da budete odgovorni na ovome ibadetskom zadatku i da dostojanstveno predstavljate Muftiluk zenički.”

Na kraju, muftija zenički glavnim imamima i imamima dodijelio je prigodne hedije.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno