Info

Sa bh. tržišta povučene lampice iz Jyska

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Sa tržišta Bosne i Hercegovine povučene su lampice “Hreluf” danske kompanije “Jysk”, zbog opasnosti od strujnog udara jer je dužina kabla između utikača i prve svjetiljke manja od propisane.

Proizvod nije usklađen sa naredbom o električnoj opremi namijenjenoj za upotrebu unutar određenih naponskih granica i standardom BAS EN 60598-2-20:2016, objavila je Agencija za nadzor nad tržištem BiH.

Preporučuje se potrošačima koji posjeduju ovaj proizvod da ga prestanu koristiti i vrate u trgovinu gdje su ga kupili, pri čemu im je omogućeno vraćanje novca.

Svjetlosni lanac predstavlja opasnost od strujnog udara jer je dužina kabla između utikača i prve svjetiljke manja od propisane.

Naziv proizvoda Svjetlosni lanac (lampice) JYSK, HERLUF
Podaci o proizvodu

(marka, model, tip, serija)

D210cm s 15 LED
Proizvođač JYSK a/s, Danska
Zemlјa porijekla Kina
Uvoznik/distributer JYSK d.o.o. Sarajevo
Zašto proizvod nije siguran (opasnost/rizik) Svjetlosni lanac predstavlja opasnost od strujnog udara jer je dužina kabla između utikača i prve svjetiljke manja od propisane.

Proizvod nije usklađen sa Naredbom o električnoj opremi namijenjenoj za upotrebu unutar određenih naponskih granica i standardom BAS EN 60598-2-20:2016.

Preduzete mjere Uvoznik je preduzeo dobrovoljne mjere povlačenja proizvoda sa tržišta, uništavanja i obavještavanje potrošača.
Uputstvo za potrošače Preporučuje se potrošačima koji posjeduju ovaj proizvod da ga prestanu koristiti i vrate u trgovinu gdje su ga kupili, pri čemu im je omogućen povrat novca.


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno