Ostali sportovi

S ponosom najavljujemo 6. sezonu Uličnog basketa Mokušnice!

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

S ponosom najavljujemo 6. sezonu Uličnog basketa Mokušnice! U zeničkom naselju Mokušnice u periodu 26 do 28.07. održat će se šesti po redu Ulični basket Mokušnice u organizaciji Udruženja za sport i kulturu ZOP.

Ovaj poznati zenički sportski event sastojat će se od dva dijela: Dobra strana ulice i UBM FIBA 3×3 Endorsed turnir. Dobra strana ulice je sportsko edukativna manifestacija za djecu školskog I predškolskog uzrasta. Jedan od važnijih zadataka. Dobre strane ulice je da kroz igru i zabavne sadržaje djeci dadne određene spoznaje o košarci, te kod djece pobudi interes za daljim bavljenjem ovim sportom.

Želeći omogućiti razvoj, prije svega dječjih fizičkih, a potom i emocionalnih, psiholoških i socijalnih potencijala napravljen je adekvatan program Dobre strane ulice. Pored sportskih košarkaških lekcija i igara, djeca će imati priliku da se na edukativnim štanovima upoznaju sa drugim zeničkim klubovima, udruženjima I ustanovama, koji će predstavljati svoje aktivnosti.

”UBM ove godine sastojat će se od 5 kategorija: UBM FIBA 3×3 Endorsed seniori, UBM Srednje škole dječaci i djevojčice i UBM Osnovne škole dječacii djevojčice. Po kategorijama broj ekipa ce biti ograničen i to:UBM Seniori i UBM srednje škole muški 16 ekipa,UBM osnovne škole muški 10 ekipa,UBM srednje škole i osnovne škole djevojke 8 ekipa , a igrat će se po FIBA 3×3 pravilima uz suđenje licenciranih bh sudija.

Pored timskih igara, svaka kategorija imat će I individualne igre (Takmičenje u šutiranju trica,) gdje će se i publika moći uključiti u takmičenje. Za najbolje u najjačoj kategoriji obezbjeđena je nagrada od 1500 KM, dok drugi I treći kući će otići sa 400 KM odnosno 300 KM. Pobjednici u kategoriji UBM Srednje škole dječaci biti će nagrađeni sa 300 KM, dok će djevojke biti nagrađene sa 200KM,a pobjednici u kategoriji UBM Osnovne škole biti će nagrađeni sa 100 KM,” – poručuje Adi Mujkanović predsjednik Udruženja ZOP.

Kao što smo i navikli od UBM I ovogodišnja trodnevna manifestacija obećava dosta dobre zabave uz muziku I ples, dosta dobrih utakmica za razne uzraste, a najvažnije je da se fer i korektno takmiči, lijepo druži i dobro zabavi poručuju iz Udruženja za sport i kulturu ZOP. Prijave za Seniore se mogu izvršiti putem 3x3planet.com, putem stranice ubm.ba ili slanjem poruke na našu FB stranicu Ulični Basket Mokušnice UBM (ime ekipe,imena igrača, e-mail igraca i datum rođenja igrača). Srednjoškolci i osnovci se registruju putem stranice ubm.ba ili preko FB stranice Ulični Basket Mokušnice UBM (ime ekipe i imena igrača). #UBM seniori Prvo mjesto 1500KM Drugo mjesto 400KM Treće mjesto 300KM #UBM srednje škole dječaci Prvo mjesto 300KM #UBM srednje škole djevojke

Prvo mjesto 200KM #UBM osnovne škole dječaci i djevojčice Prvo mjesto 100KM #UBM srednje škole djevojke Prvo mjesto 200KM 26-28.7.2019. Mokušnice Zenica, BiH

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno