Zenica

RVI se odrekli sportskog druženja, novac uplatili za Mirzino liječenje

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Sredstva namjenjena za druženje donirali Mirzi Vehidu za liječenje

Predsjedništvo Gradske organizacije RVI Zenica je na današnjoj sjednici donijelo odluku da sredstva koja su dobili od Gradske uprave, aplicirana po projektu BIZ-u, za tradicionalno godišnje sportsko- rekreativno druženje doniraju za liječenje Mirze Bjeloglavića, djeteta ratnog vojnog invalida Nermina Bjeloglavića i teško obiljelog člana Organizacije Vehida Malkića. Za Mirzino liječenje donirano je 1,200 KM, a kao pomoć Vehidu će dati 300 KM.
Clanovi Predsjednistva RVI ZenicaPredsjedništvo ove boračke organzacije razmije tešku ekonomsku situaciju u državi i težak položaj većine bivših boraca pa se odlučilo na ovaj human potez smatrajući da su u ovom momentu raspoloživa sredstva daleko potrebnija i prioritetnija za liječenje nego za druženje i takmičenje, mada su i to jedni od najefikasnijih oblika rehabilitacije i resocijalizacije branilaca sa ratnim ranama i traumama, navedeno je današnjem u saopćenju Organizacje RVI Grada Zenice.
– Nadamo se da će ovaj naš potez dati željene efekte i pomoći Mirzi i Vehidu, jer to nam je i krajni cilj, a također i potaknuti i druge da se nađu pri ruci u datom momentu onima kojima je pomoć drugog potrebna u svakodnevnom životu, pojasnio je Uzejir Beganović predsjednik zeničkih RVI.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno