Rukomet

Rutinska pobjeda rukometaša Čelika protiv Rudara iz Banovića

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Rutinska pobjeda rukometaša Čelika protiv Rudara iz Banovića – Uokviru desetog kola Prve rukometne lige, grupa Sjever, u gradskoj Areni „Husejin Smajlović“ u Zenici, igrali su zenički RK Čelik i ORK Rudar iz Banovića. Bolji u ovom meču bili su rukometaši Čelika, koji su slavili sa 43:29 (20:13), pred oko 100-tinjak gledalaca. Rukometašima Čelika ova pobjeda je osma u sezoni uz jedan poraz.

U posljednjoj utakmici pred svojim navijačima u jesenjem dijelu sezone rukometaši Čelika upisali su još jednu sigurnu i ubjedljivu pobjedu.

Gosti bolje otvaraju susret i tri puta imaju minimalno vođstvo od 0:1, 1:2 i 2:3. Nakon toga, već u sedmoj minuti domaći su preokrenuli rezultat na 4:3 i gosti više nisu uspjeli da povedu do kraja utakmice.

Prednost Čelika se postepeno povečavala na tri gola u 15′, na +5 u 18′ (12:7), te na + 8 u nekoliko navrata (17:9), (18:10), (19:11), a na odmor se otišlo pri vođstvu domaćih od 20:13.

Drugo poluvrijeme počinje u znaku domaćina, protiv gostiju koji su doputovali sa deset igrača i koji se nisu mogli oduprijeti furioznoj igri domaćih za konačnih i zasluženih +14 golova (43:29).

Nakon ove ubjedljive pobjede rukometaši Čelika su i dalje drugi na tabeli sa 24 boda, a vodeća Krivaja ima 27 bodova i svih devet pobjeda u prvenstvu (Večeras pobjedili RK Kakanj sa 40:29, nap.a.).

Kod Čelika najefikasniji je bio Kenan Biogradlija sa 11, Ekrem Kobilica je postigao 9, Edin Gušić 7, a ostali strijelci: Eldar Mehić i Aldin Begagić po 4, Adnan Sumbuljević, Faris Mrako i Slaven Šijaković po 2, te po jedan gol su postigli Mirsad Ćelenka i Mario Filipović.

Kod gostiju iz Banovića najefikasniji su bili Sead Dautović 8, Nadir Kudić 6 i Damir Ahmetović 5 golova.

Drugi zenički prvoligaš, ŠR Čelik Junior, koji nastupa u istoj ligi, sutra, 24.11. gostuje kod RK Žepče uokviru 10.kola.

U narednom 11. kolu RK Čelik ide u goste ekipi RK Sloboda 2 Tuzla, dok je ŠR Čelik Junior domaćin ekipi Krivaje, lideru na tabeli.

Tekst i foto galerija

E.Imamović

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno