Ljudi

Rusmir Šišić novi policijski komesar Uprave policije MUP-a ZDK

Vlada ZDK na svojoj današnjoj sjednici izabrala je Rusmira Šišića za novog policijskog komesara Uprave policije MUP-a ZDK. Vlada je birala između prvorangiranog na listi Rusmira Šišića, zaposlenika MUP-a ZDK i drugorangiranog kandidata Nermina Šehovića, zaposlenika Federalne uprave policije.

Nezavisni odbor za izbor policijskog komesara Zeničko-dobojskog kantona, nakon provedene konkursne procedure, sačinio je konačnu rang listu koja je upućena prema Ministarstvu unutrašnjih poslova ZDK, nakon čega je resorni ministar dva navedena imena uputio Vladi na odlučivanje.

Šišić je u MUP-u ZDK do sada obavljao poslove šefa Odsjeka za privredni kriminalitet. Prije toga bio je policajac, a potom i inspektor.

Ranbije, u širem izboru za policijskog komesara ZDK bila su četiri kandidata iz Uprave policije MUP-a ZDK, glavni inspektori Adis Imamović i Admir Gazić, samostalni inspektori Rusmir Šišić i Vahidin Topalović, te dva samostalna inspektora drugih policijskih agencija, Nermin Šehović iz FUP-a i Hidajet Krehmić iz Granične policije BiH.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem

VIDEO: Zenica – Jutro u “čeličnom gradu”

PRETPLATITE SE NA BOSNIA VIDEO YOUTUBE KANAL KLIKOM NA: