Zenica

Rukometni kamp za djecu s poteškoćama i ograničenjima u rastu i razvoju

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Rukometni kamp za djecu s poteškoćama i ograničenjima u rastu i razvoju – Dana 25. 05. 2017. godine, Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport posjetili su Jasmin Mrkonja, trener kadetske rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine i ministar za rad, socijalnu politiku i izbjeglice, Nurđehan Šahinović. Jasmin Mrkonjra kao igrač nastupao je za RK Krivaju iz Zavidovića, te RK Metaloplastiku iz Šabca s kojom je osvajao prvenstvo i kup bivše države.

Također je bio član i rukometne reperezentacije Jugoslavije s kojom je sudjelovao na XXII. Olimpijskim igrama u Moskvi 1980. godine, te osvojio zlatne medalje na Svjetskom prvenstvu u Švicarskoj 1986.

Tokom razgovora, Jasmin Mrkonja je predstavnicima dvaju ministrstava predstavio svoj trenerski rad kojim se počeo baviti nakon prestanka igračke karijere. Pored toga što trenutno radi kao trener kadetske reprezentacije Bosne i Hercegovine, Jasmin već 5 godina zaredom organizira rukometni kamp na kojem prisustvuju dječaci i djevojčice od 10 do 18 godina, ne samo iz Bosne i Hercegovine, već i iz drugih europskih zemalja (Hrvatske, Slovenije, Francuske, Švedske…).

Tokom razgovora Jasmin je istakao da ove godine planira organizirati kamp za 20 dječaka i djevojčica s poteškoćama i ograničenjima u rastu i razvoju. Kamp bi bio organiziran u dva termina. Prvi termin bi bio 25. 06. – 01. 07. 2017., a drugi 25. – 31. 07. 2017. godine, tokom kojih bi dječačaci i djevojčice iz cijele Bosne i Hercegovine, zajedno sa svojim asistentima ili roditeljima bili upoznati sa osnovnim tehnikama rukometa, te ujedno i pripremani za ekipu koja bi predstavljala Bosnu i Hercegovinu na Specijalnim olimpijskim igrama.

Nakon razgovora u kojem su svi sudionici iznosili sugestije za bolju realizaciju, ministri oba ministarstva izrazili su veliko zadovoljstvo te naglasili kako će u okviru svojih nadležnosti poduprijeti planirani projekt. Također, su istakli, da će i svoje kolege iz drugih kantona upoznati sa prezentiranim prijedlogom te ih pozvati da se aktivno uključe i podrže ovaj projekt.

Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno