Rukomet

Rukometna subota izuzetno uspješna za Čelik Junior

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Rukometna subota izuzetno uspješna za Čelik Junior – Danas je u dvorani Bilmišće održan pravi praznik rukometa. U sklopu Omladinske lige BiH dječaci iz škole rukometa Čelik Junior ugostili su ekipu rukometnog kluba Konjuh sa tri starosne kategorije. Utakmicama Omladinske lige je prethodila utakmica dječaka 2008.-2010. godista. U svim današnjim utakmicama rukometnih omladinaca pokazan je izuzetan potencijal kojeg posjeduje zenička škola rukometa Čelik Junior.

Danas su dječaci škole rukometa Čelik Junior do 15 godina bukvalno bacili na koljena ekipu rukometnog kluba Konjuh, te ostvarili veliku pobjedu. Golman Čelik Junior, Džan Čeljo (2005. godiste), i kao tri godine mlađi, bio je izuzetan. Jednostavno je zaključao vrata, a ekipa Konjuha je uspjela da za kompletnu utakmicu pogodi svega šest puta. Džan nije izuzetak. Škola rukometa Čelik Junior posjeduje brojne talente. Tu je i golman, reprezentativac, Harun Hodžić, a uz njega i Adi Pašalić, te Danijel Jurić, kao igraci nacionalne selekcije.

Druga utakmica dana, dječaci 2004./05. godište upisali su također sjajnu pobjedu nad ekipom Konjuha sa +6 golova prednosti. Timska igra je i ovoga puta pokazala sjajan rezultat, a koji je na kraju glasio 13-7.

Treća utakmica dana, nažalost jedini poraz, ali ne i strašan. Selekcija dječaka do 10 godina upisala je poraz protiv ekipe Konjuha, a konačan rezultat je glasio 12-7 za goste.

Škola rukometa Čelik Junior nastavlja sa pojačanim trenažnim procesom, a koji iz dana u dan pokazuje izuzetan napredak, što je apsolutno vidljivo kroz nacionalna i internacionalna takmičenja. Već naredni vikend nastavlja se Omladinska Liga, kada će nas dječaci škole rukometa, nadamo se, obradovati s novim pobjedama.

ŠR Čelik Junior



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno