Rukomet

Rukometaši Izviđača slavili 29 golova razlike u Zenici, Čelik upisao četvrti ovosezonski poraz

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Rukometaši zeničkog Čelika, pred 30-ak gledalaca u Gradskoj areni “Husejin Smajlović”, očekivano su dannas poraženi u susretu 4. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine od ljubuškog Izviđač Agrama s 22:51 (11:24).

Zenički tim, koji je neposredno pred početak sezone ostao bez trenera Ljubomira Mikija Filipovića, a nakon dva uvodna poraza ekipu je napustio i Amar Kobilica, nije mogao pružiti jači otpor renomiranim gostima.

Ekipu je u zadnja dva kola s klupe vodio Mario Filipović. Najefikasniji u timu Izviđača bili su Luka Bubalo s 10 te Luka Šević i Edvin Dželolović sa po sedam golova, dok je u timu Čelika najefikasniji bio Admir Bjelopoljak s osam te Vehid Čelenka s pet golova.

Nakon četiri uvjerljiva poraza na startu sezone – na svom terenu od Gračanice s 29:44 te Izviđača s 22:51, kao i u gostima kod trebinjskog Leotara s 34:43 i kod Čapljine s 35:49, upitno je da li će zenički tim uspjeti prebroditi tešku finansijsku situaciju.

Naime, igrači su, odmah nakon utakmice, tražili sastanak s predsjednikom kluba Panetom Škrbićem. Ovo, 4. kolo sinoć su otvorili Maglaj i tuzlanska Sloboda, a pobjedu je ostvario domaćin Maglaj s 25:21.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno