Rukomet

Rukometaši Čelika u nedjelju su domaćini ekipi Rudara iz Banovića

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Rukometaši Čelika u narednom 16. kolu Prve rukometne lige BiH, grupa Sjever, kao lideri na tabeli, u gradskoj Areni ,,Husejin Smajlović” dočekuju odličnu ekipu Rudara iz Banovića, saopštavaju iz RK Čelik.

Utakmica RK Čelik – ORK Rudar na rasporedu je u nedjelju od 13 sati.

Nominovana službena lica su: sudijski par Hamzabegović/Nurić, a delegat-kontrolor E.Konjičanin.

I pored toga što veoma cijene i respektuju ekipu gostiju, u Čeliku vlada optimizam očekujući novu, dvanaestu prvenstvenu pobjedu.

-Rudar je veoma neugodna ekipa i u prošlosti nam je zadavala velike probleme. Izuzetno cijenimo ekipu RK Rudara  u kojoj nastupaju, na dvojnu registacijui, četiri-pet prvotimaca premijerligaša RK Konjuha iz Živinica. Međutim, mi nemamo pravo na kiks, do sada smo ostarili sjajne rezultate i iz ove utakmice očekujemo samo pobjedu, – izjavio je Ljubomir Filipović – Miki,  trener RK Čelik.

U rukometnom klubu Čelik se ove sedmice ozbiljno radilo i treniralo, uigravale su se nove varijante, specijalno za RK Rudar, a jedan od najboljih igrača Čelika, golgeter  Ante Dragičević kaže:

-Poznajem odlično ekipu Rudada i tamo imam dobrih drugara. Momci znaju igrati rukomet, međutim, mi i ovoga puta idemo na pobjedu! U dosadašnjem toku prvenvstva  pokazali smo da smo ubjeljivo najbolja ekipa u Ligi i trenutno ekipa sa najboljim sportskim rezultatima u našem gradu! Kao i u prethodnim  utakmicama daćemo sve od sebe i idemo na novu pobjedu, – izjavio je Dragičević.

Uprava RK Čelik poziva svoje navijače i ljubitelje rukometa i sporta da dođu u nedjelju 13. marta u što većem broju i bodre svoj tim na putu do Premijer lige BiH.

-Sticajem okolnosti, tek u trećem proljetnom kolu igramo pred svojom publikom. U prethodna dva kola, sa dva važna gostovanja i od jakih protivnika, RK Jajca i RK Borca u Tešnju, donijeli smo važne  bodove. Pozivamo ljuditelje Čelika i rukometa uopšte da dođu u nedjelju u 13 sati u gradsku Arenu, vide i bodre jedan novi, borbeni, snažni tim Čelika, gdje očekujemo dvanaestu prvenstvenu pobjedu, – poručuju iz Uprave RK Čelik.

Inače, RK Čelik je prvi na tabeli Prve lige FBiH, grupa Sjever, sa 23 boda, ispred RK „Slobode 2“ iz Tuzle sa 20, RK Kaknja i RK Jajca sa po 18 bodova, te ŠR Čelik Juniora sa 16 bodova.

Parovi 16.kola

RK Čelik –ORK Rudar

RK Jajce – RK Bosna

RK „Sloboda 2“ – RK „Sana 7“

RK „Gračanica 2“ – RK Kakanj

RK Donji Vakuf – RK Travnik

(Slobodne ekipe ŠR Čelik Junior i RK Žepče)

E.Imamović

Foto arhiva



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno