Rukomet

Rukometaši Čelika u finalu turnira „Zaim Kobilica“

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Rukometaši Čelika u finalu turnira „Zaim Kobilica“ – Prvom polufinalnom utakmicom između RK Čelik iz Zenice i RK Sloga iz Kraljeva počeo je 2. Međunarodni memorijalni turnir “Zaim Kobilica” koji se danas i sutra (18. i 19.8.2017.godine) održava u zeničkoj gradskoj Areni „Husejin Smajlović“. Ulaz na utakmice je slobodan.

Turnir se igra u sjećanje na rahmetli Zaima Kobilicu bivšeg igrača Čelika, reprezentacije BiH i Italije, te italijanskog kluba Prata, u kojem je proveo veći dio karijere, a podatak da je pet puta bio najbolji strijelac italijanske lige dovoljno govori o njemu kao igraču.

U prvoj polufinalnoj utakmici turnira sastali su se domaći Čelik i ekipa Sloga iz Kraljeva. Duel dvije mlade ekipe na kraju je pripao domaćinu.

Rezultat: RK Čelik – RK Sloga 32:29 (13:11):

Sastav ekipe Čelika i strijelci:

Muamer Klajić, Mirza Mulić, Harun Hodžić, Adi Pašalić 3, Adnan Begagić 10, Mustafa Babić 1, Edhem Grabus 1, Faris Mrako, Adnan Sumbuljević 1, Omer Suljić 1, Kenan Biogradlija 6, Ekrem Kobilica 1, Ahmed Oruč 4, Miđan Šečibović 2, Danijel Jurić 2, Almir Rekanović. (Trener Seldin Rizvanović);

Gosti iz Srbije pružili su veoma jak otpor. Zeničani su predstavili danas svoju novu ekipu, koja će u narednoj sezoni igrati isključivo s domaćim i mladim igračima. Prvo poluvrijeme je proteklo većinom u korist domaćina, ali Sloga nije dozvoljavala da Čelik napravi neku veću prednost od četiri gola. Na kraju prvog poluvremena bilo je 13:11 za ekipu Čelika.

U drugom poluvremenu ista slika na terenu, domaćini čuvaju sigurno vodstvo, a najveća prednost domaćih bila je + 6 golova u 42.minuti utakmice. Na golu Čelika istakao se mladi golman Harun Hodžić.

Na kraju Čelik je sasvim zasluženo slavio rezultatom 32:29 (13:11) i tako se plasirao u finale.
Protivnik će im biti bolja ekipa iz duela Vogošća PH – Nexe Našice, koja je počela u 18 sati.

Kod Čelika Adnan Begagić bio je najefikasniji sa 10 golova, Kenan Biogradlija sa šest, te Ahmed Oruč sa četiri gola. U ekipi Sloge, bolji od ostalih bili su Dušan Denut s osam, te Stefan Turudić sa šest golova.

Tekst i foto galerija
E.Imamović

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno