Zenica

Rukometaši Čelika kod gradonačelnika

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Delegaciju Rukometnog kluba ,,Čelik”, na čelu sa predsjednikom Kluba Panetom Škrbićem, danas je primio Gradonačelnik Zenice, Husejin Smajlović, javili su iz RK Čelik.
U delegaciji Kluba još su bili potpredsjednik kluba Eso Mehanović, v.d. direktor Kenan Merdanović i sportski direktor Aldin Begagić. Škrbić je upoznao Gradonačelnika sa stanjem, ambicijama i mogućnostima Rukomnetnog Kluba ,,Čelik” u ovoj godini:
„Ove godine obilježavamo 65 godina postojanja i uspješnog djelovanja kluba. Najbolje sportske rezultate u svojoj istoriji Klub je postigao u posljednje četiri godine, kada se prije četiri godine iz Federalne plasirao u Premijer ligu BiH i sve ove godine nakon toga bio u samom vrhu BiH rukometa. Ove godine nam je cilj da takve rezultate krunišemo osvajanjem titule prvaka Premijer lige BiH i Kupa Bosne i Hercegovine. Osvajanje titule prvaka države olakšan je izmjenom Pravila igre, gdje pobjednik Premijer lige razigrava samo sa RK ,,Borcem” Banja Luka i gdje nema više ni ,,Lige 4” ili ,,Lige 6” – rekao je, pored ostalog, Pane Škrbić, predsjednik RK Čelik.

Gradonačelnik Husejin Smajlović je podržao ciljeve rukometaša Čelika u ovoj godini i, između ostalog, rekao:
„Podržavamo vaše ciljeve da idete na duplu krunu u ovoj godini (prvenstvo i Kup). Grad će stati iza takvih vaših ciljeva. Nemojte se posebno trošiti još i na program proslave 65. godišnjice Kluba. Neka vam obilježavanje godišnjice Kluba bude ostvajanje planiranih titula, a onda ćemo lako praviti proslave“ -istakao je Gradonačelnik Smajlović. Predstavnici Kluba podržali su ovaj prijedlog.
Sportski direktor Aldin Begagić je naglasio da ,,Čelik ima ekipu, sportske motive, uslove, volju i želju da juriša na titulu u prvenstvu i Kupu BiH u ovoj godini, uz uslov rješenja finansijskih problema“.

E.Imamović za Zenicablog



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno