Rukomet

Rukometaši Čelika bolji u gradskom derbiju

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Rukometaši Čelika bolji u gradskom derbiju – Uokviru sedmog kola Prve rukometne lige, grupa Sjever, u Zenici su igrali gradski derbi mlađi prvoligaš ŠR Čelik Junior i RK Čelik, koji naredne godine slavi 70 godina od osnivanja kluba.

Bolji u ovom derbiju bili su rukometaši Čelika koji su slavili sa 22:30 (9:11), pred oko 300 gledalaca.

U prvom poluvremenu ekipe su se smjenjivale u vođstvu, a češće je u vođstvu bila ekipa Čelika.

Na kraju prvog poluvremena je dva gola viška za Čelik, 9:11, u dosta tvrdoj i borbenoj utakmici.

U drugom poluvremenu ekipa Čelika, trenera Seldina Rizvanovića, zaigrala je čvršće. Do izražaja je došla, čini se, bolja fizička pripremljenost. Čelik Junior u nastavku igra prvih 10-ak minuta bez svog najboljeg igrača Edina Bajramovića.

Za dva minuta igre bilo je plus tri, 10:13. Nakon toga prednost se konstatno povećavala u korist „gostiju“. Nominalni domaćin u ovom meču lagano je gubio tempo i šanse za povoljan rezultat. Prednost je bila i do 9 golova u korist Čelika (21:30). I golman Čelika upisao se u listu strijelaca u 52. minuti za vođstvo od 18:25, nakon istrčavanja sa gola golmana Čelik Juniora. Završilo je 22:30 za starijeg prvoligaša i sada je omjer u međusobnim prvenstvenim utakmicama 2:1 za RK Čelik.

Najefikasniji kod Čelika: Slaven Šijaković sa šest golova, a po četiri gola postigli su Danijel Jurić, Eldar Mehić, Kenan Biogradlija i Enes Delić.

U ekipi Čelik Juniora Edin Bajramović je postigao sedam golova, dok je Muhamed Ajanović postigao tri gola i oni su bili najefikasniji kod nominalnog domaćina.

Rukometašima Čelika ova pobjeda je peta u sezoni, dok je Čelik Junior upisao prvi poraz. U narednom 8. kolu Čelik će ugostiti Gradačac, dok Čelik Junior putuje u goste Sani 7.

 

Tekst i foto galerija

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno