Rukomet

Rukomet: Čelik gostuje kod Borca

Rezultati rukometne Premijer lige BiH
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Rukomet: Čelik gostuje kod Borca – I pored virusa kompletni u Banjoj Luci – U trećem prvenstvenom kolu Premijer lige BiH u rukometu rukometaši RK Čelik gostuju u Banjoj Luci kod klubom sa najvećom rukometnom tradicijom u Bosni i Hercegovini – kod RK Borac.

-Borac je svakako tim za respekt i poštovanje, sa najviše titula i međunarodnih trofeja u BiH rukometu, ali mi u  Banja Luku ne idemo sa ,,bijelom zastvom” – kaže Bojan Crnomarković, šef stručnog štaba  RK Čelik, koji je deset godina branio boje i bio kapiten tima iz Banja Luke.

-Radili smo ove sedmice ozbiljno i žestoko i pripremali se za Borac. Borićemo se do maksimuma za što povoljniji rezutat – kaže Crnomarković.

I pored toga što su neke igrače ove sedmice ,,mučile” stomačne viroze (Enes Sirčo, Ajdin Tukečić, Amar Ćerim), do subote će biti svi spremno za banjalučki nastup tako da u Banja Luku ekipa putuje kompletna: golmani su Enes Sirčo, Ajdin Tufekčić i Semir Lilić, bekovi – Marko Pandžić, Ranko Božić, Hamza Hadžić, Amar Kobilica, Adnan Begagić  i Nikola Grahovac, krila – Edvin Begović, Enes Skopljak, Milan Duvnjak, Jasmin Omerović i Mustafa Babić i pivotmeni – Adin Begagić i Almir Balaš.

-Borac je izuzetna ekipa, ali istovremeno i inspiracija za našu dobru igru. Ostavićemo srce na terenu, a red je da i mi golmani u Banja Luci ”proradimo”. U Banja Luku, kolijevku rukometa idemo da se nadigravamo –  kaže Enes Sirčo, prvi golman ekipe RK Čelik.

Utakmica u Banjoj Luci igra se u subotu 24. septembra. Sudije su Begić i Knezović iz Mostara, a delegat utakmice je Arijana Vojić iz Bihaća.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno