Zenica

Rudari u Zenici zadovoljni odlukom Vlade: “Da ne bude mrtvo slovo na papiru”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ovo je pozitivno što se desilo, nakon jučerašnjeg protesta i 48 sati provrdenih u jami.” – ocjenjuje Elvedin Avdić, predsjednik Sindikata rudnika RMU Zenica, današnju odluku Vlade FBiH da smjeni rukovostvo Elektroprivrede BiH.

Avdić kaže nema još obećanja, kada će rudarima u Zenici biti isplaćena junska plata.

“Slažemo se da treba proizvodnju povećati i radnike u proizvodnju ojačati. Treba zbrinuti na socijalno prihtvatljiv način ovaj višak. Mora se već jednom presjeći i reći: “500, 600 rudara treba u rudniku Zenica”, a ostale zbrinuti, da li na otkup staža, neka posticajna otpremnina. Svjesni smo i mi u Sindikatu i rudari. I mi ćemo tražiti od Vlade i nove uprave EP BiH da se rješe ovi problemi, ali da ne bude kao sa prethodnom Vladom i Elektroprivredom BiH, da bude samo mrtvo slovo na papiru. Moraju ponuditi 2-3 rješenja. Mora se napaviti komisija, fino se i normalno razići. Ono što će moći raditi i proizvoditi, zaraditi platu sebi i svojoj porodici, neka ostane neka radi.” – kaže Avdić.

Poručuje da je sve postalo mučno i rudarimna i javnosti. Rudari su, kaže nezadovoljni i nema vremena da se čeka.

“Ne možemo čekati kraj avgusta, ove sedmice treba uplatiti platu. Ne smijemo čekati kraj sedmice. Mora neko izaći i reći biće plata tada i tada, bez zamajavanja i laži.” – kaže Avdić.

Podsjećamo, upravo je Vlada FBiH na zahtjev rudara razriješila kompletnu upravu Elektroprivrede BiH.

Za v.d. direktora kompanije imenovan je Sanel Buljubašić.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno