Zenica

Rudari dali rok za susret sa gradonačelnikom: Nekad je bio gost rudnika kada je njemu to trebalo

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Rudari jamskih pogona “Raspotočje” i “Stara jama” ne proizvode ugalj od petka poslijepodne, kada su stupili u radnički neposluh jer nisu dobili plaću za februar te topli obrok za januar. Rudari su oko 10 sati stigli pred Gradsku upravu kako bi iskazali svoje nezadovoljstvo, a kako kažu za N1, neće ih primiti gradonačelnik Fuad Kasumović

Sinan Husić, predsjednik Samostalnog sindikata radnika rudnika Federacije BiH kazao je da su dali rok do 11 sati da se sastanu sa Fuadom Kasumovićem.

“Mi imamo informacije da se gradonačelnik neće odazvati na naš poziv. Aktivirali smo pola BiH da stupimo u kontakt s njima, ali nismo uspjeli. Nekad je bio gost rudnika kada je njemu to trebalo. Mi ćemo sutra od sedam do osam sati u svih sedam rudnika u sastavu koncerna održati jednosatni štrajk ako se danas ne dese ozbiljni pomaci. Štrajk može prerasti u opći štrajk i mi nećemo ostaviti radnike iz Zenice same. Rudari iz Zenice ne smiju strepiti za svoje plate. Mi nekako izdejstvujemo to rješenje, a oni rade u lošim uslovima. Sada kada ogromna većina radnika praktikuje post, zar je trebalo prouzrokovati ovakvo stanje ljudi u rudniku, Elektorprivredi i Gradskoj upravi. Nemamo mjeseca da smo mirni od augusta 2021. godine”, rekao je Husić.

Dodali su da nemaju šta izgubiti. “Djeca rudara nemaju šta iftariti”, poručili su nezadovoljnu rudari. Video N1 NA OVOM LINKUStrogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno