Zenica

Rudari će na petlji u Perinom Hanu čekati odluku o deblokadi računa zeničkog rudnika

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zeničkog rudari probili su policijski kordon na magistralnom putu M-17, u naselju Perin Han, kod kuće zeničkog gradonačelnika Fuada Kasumovića, a ovom prilikom niko nije povrijeđen.

Rudari su u razgovoru s policijom dali obećanje da neće napadati privatnu imovinu gradonačelnika Kasumovića.

Zaustavili su se na kružnom toku, na isključenju za autoput A1 koridora VC, gdje će čekati odluku o deblokadi računa zeničkog rudnika.

– Ja sam od 10 sati samo rudar – poručio je u kratkom obraćanju okupljenim predsjednik Sindikata rudnika Zenica Elvedin Avdić.

On je istakao kako su proteklih dana i danas sve do 10 sati pokušavali naći rješenje, ali da Sindikat više ne vodi proteste.

Zeničkim su se rudarima ponovno pridružili i predsjednik Samostalnog sindikata radnika rudnika Federacije Bosne i Hercegovine Sinan Husić te predsjednik Sindikata rudnika Kreka Zuhdija Tokić.

Rudari RMU Zenica su odlučili danas blokirati magistralni put M-17, a za nastalu situaciju u rudniku najodgovornijom osobom smatraju gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića.

Od prošlog petka su stupili u radnički neposluh te prekinuli proizvodnju, tražeći deblokadu računa zeničkog rudnika, kako bi mogli dobiti plate, a dio njih je i štrajkovao glađu.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno