Nogomet

Rudar poražen kod kuće

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Druga liga FBiH – grupa Centar. Odigrano 2.kolo-sezona 2015/2016 – Poraz zeničkog Rudara u Zenici. Proteklog vikenda (22./23.08.2014.g.) odigrane su utakmice 2.kola u Drugoj nogometnoj ligi FBiH, grupa „Centar“, sezona 2015/2016. Ovu ligu čini 15 klubova.  U ovom kolu gosti su bili uspješniji, jer su pobjedili u četiri susreta, dok su domaći slavili u tri utakmice. Nije bilo neriješenih rezultata. Tešanjski TOŠK slavio je u Brezi sa 1:0. Neočekivane poraze pred svojim navijačima doživjeli su Rudar u Zenici, Natron u Maglaju i NK Žepče.

Donosimo rezultate 2.kola:
Zenica: Rudar – Mladost Župča 1:2
Tešanjka: Pobjeda – Krivaja 5:4
Breza: Rudar – TOŠK 0:1
Maglaj: Natron – Bosna Sema 2:3
Žepče: Žepče – Radnik 0:1
Hrasnica: Famos – Usora 2:0
Ilijaš: Ilijaš – Azot 5:2
U 2.kolu slobodna je bila ekipa Borac Jelah, jer je ekipa Drine, prvak Bosansko – podrinjskog kantona, odustala je od takmičenja, pa je liga i ove godine „krnja” i broji 15 klubova.

Prvih pet ekipa na tabeli imaju po dvije pobjede, odnosno stopostotni učinak, a to su: Ilijaš, Radnik iz Hadžića, Bosna Sema, Mladost iz Župče i TOŠK. Po tri boda osvojili su Famos iz Hrasnice, Usora, Natron iz Maglaja i Pobjeda iz Tešanjke
U zadnjem dijelu tabele je šest ekipa bez bodova: Azot iz Vitkovića, Rudar Breza, Krivaja iz Zavidovića, Žepče, zenički Rudar i Borac iz Jelaha.

Parovi 3.kola (29./30.08.2015.god.):
Azot – Pobjeda
Bosna Sema – Ilijaš
Radnik – Natron
TOŠK – Žepče
Mladost Župča – Rudar Breza
Usora – Borac
Krivaja – Famos
Slobodan je Rudar iz Zenice.

E.Imamović za Zenicablog



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno