Nesreće

Rudar Nisvet Kobilica povrijeđen u Staroj jami

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Rudar Nisvet Kobilica teško povrijeđen u Staroj jami –  Na području ZE-DO kantona javni red i mir je narušen u šest slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica.  U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli Zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Na području ZE-DO kantona evidentirano je pet krivičnih djela.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području ZE-DO kantona dogodile su se četiri saobraćajne nezgode, u jednoj saobraćajnoj nezgodi jedno lice je zadobilo lakše tjelesne povrede.

 

POŽARI I EKPLOZIJE

Maglaj

Na magistralnom putu M-17, u mjestu Kosova, općina Maglaj, došlo je do samozapaljenja u vožnji putničkog motornog vozila marke “Mercedes”, registarskih oznaka S 106 RN, kojim je upravljao M. M. iz Sarajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. Požar lokalizovali pripadnici Vatrogasne jedinice Maglaj. Izvršen uviđaj. Od 11,50 do 12,40 sati, saobraćaj je bio u potpunosti obustavljen, nakon čega se do 13,45 sati odvijao naizmjenično jednom saobraćajnom trakom, kada je i normalizovan. Na području ZE-DO kantona nije bilo eksplozija.

OSTALO

Zenica

U  “Staroj jami” RMU Zenica, došlo je do povrijeđivanja radnika K. N., rođen 1978. godine, iz Zenice, koji je tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede, konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica. Izvršen uviđaj.

Rudar Nisvet Kobilica (38) povrijeđen je  u nesreći koja se dogodila u pogonu Stara jama Rudnika mrkog uglja Zenica, potvrdio je za Faktor.ba predsjednik Sindikata RMU Zenica Mehmed Oruč.  Kobilica je zadobio teže tjelesne povrede konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica. Do nesreće je došlo usljed španovanja, odnosno oslobađanja pritiska i pomjeranja tla u samoj jami. Izvršen je uviđaj nakon kojeg će biti poznate sve okolnosti pod kojima se nesreća dogodila.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno