Nogomet

Rudar izbacio Čelik iz Kupa BiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Rudar izbacio Čelik iz Kupa BiH – Nogometaši Čelika danas su u Prijedoru odigrali utakmicu 1/8 finala Kupa BiH protiv domaćeg Rudara. Zeničani su u ovaj duel ušli bez šest standardnih igrača, ali i oslabljeni htjeli su proći među osam najboljih u ovome takmičenju.

Prvo poluvrijeme bilo je veoma loše, nezanimljivo, iako je Čelik imao par prilika na odmor se otišlo s rezultatom 0:0. U drugom poluvremenu Čelik je krenuo dosta ofanzivnije, ipak Rudar nije iskoristio nekoliko šansi nakon grešaka odbrane Čelika, a kazna za to stigla je u 70.minuti. Aldin Šišić kapiten Zeničana pogodio je za vodstvo gostiju 0:1.

Kada je 20-tak navijača Čelika koji su danas stigli u Prijedor da daju podršku svojim ljubimcima mislilo da će njihov tim proći u dalju fazu takmičenja došlo je do preokreta.

Tragičar i najgori pojedinac utakmice stoper Emrah Hasanhodžić prvo je u 74.minuti postigao autogol za 1:1, a samo pet minuta kasnije Jakupović u 79.minuti nakon greške Hasanhodžića pogađa za 2:1 i vodstvo Rudara.

Do kraja utakmice Čelik nije uspio da izjednači rezultat, te je Rudar slavio 2:1 i izbacio Čelik iz dalje faze takmičenja.

sportzdk.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno