Info

Rotary Club Zenica: Učinimo život ljepšim osobama s invaliditetom!

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Rotary Club Zenica, uspješno djeluje u gradu Zenici već pet godina i u tom periodu realizirali smo niz aktivnosti i projekata uz podršku članova i prijatelja našeg kluba, drugih Rotary klubova iz BiH i Austrije, Rotary Distrikt 1910, kao i  Rotary International zajednice.

Iako je najmlađi klub u Bosni i Hercegovini, u ovih pet godina postojanja Rotary klub Zenica je realizirao slijedeće projekte: Povećanje čitalačke pismenosti učenika osnovnih škola u ZDK, Nabavka inhalatora Odjel pedijatrije u Kantonalnoj bolnici Zenica, Nabavka senzora za beskontaktno mjerenje nivoa šećera u krvi za djecu i omladinu oboljelu od dijabetesa tipa 1, Nabavka muzičkih instrumenata za Osnovnu i Srednju muzičku školu u Zenici. Pored toga, već petu godinu stipendiramo studente – štićenike JU „Dom i porodica“ Zenica i od prošle godine stipendiramo 10 uspješnih studenata slabog imovinskog stanja iz Zenice, Kaknja, Bugojna, Donjeg Vakufa i Kiseljaka. Uspjeli smo obezbijediti stipendije za 14 studenata u 2023/24 akademskoj godini.

Ove godine smo odlučili svoje aktivnosti usmjeriti na podršku osobama s invaliditetom. U toku je realizacija projekta “Učinimo život ljepšim osobama s invaliditetom!”. Uspjeli smo nabaviti ortopedska pomagala za 4 člana Udruženja/Udruge “OSMJEH” iz Novog Travnika i didaktičke materijale za rad s osobama s poteškoćama u razvoju. Ukupna vrijednost projekta je 11.000 EUR, a sredstva smo osigurali uz podršku 5 Rotary klubova iz Austrije, Distrikta 1910 i naših članova i prijatelja iz Novog Travnika.

Udruga/Udruženje osoba s poteškoćama u razvoju “OSMJEH” iz Novog Travnika povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom (3. decembra) organizira tradicionalnu priredbu u ponedjeljak 4.12.2023 sa početkom u 12,30 u Domu kulture Novi Travnik.

Rotary Club Zenica će tom prilikom uručiti ortopedska pomagala i didaktičke materijale članovima Udruženja “OSMJEH” iz Novog Travnika. U priredbi će učestvovati djeca iz svih osnovnih škola u Novom Travniku i članovi Udruženja „OSMJEH“. Pripremili smo poklon paketiće za sve osobe s invaliditetom koje budu prisutne na priredbi i za učesnike programa.

Pozivamo vas da nam se pridružite na ovom događaju koji će svim osobama s invaliditetom i djeci s poteškoćama u razvoju UČINITI DAN LJEPŠIM. To je najmanje što možemo učiniti za njih!

Predsjednik Rotary Cluba Zenica Adnan Džumhur

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno