Zenica

Rotary Club Zenica realizira projekat “Most među različitostima”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Realizacija projekta „Most među različitostima“ je počela protekle sedmice rekonstrukcijom sportskih terena na Kamberovića polju. U okviru projekta će biti obnovljeni sportski tereni i prilagođeni za korištenje i osobama s invaliditetom tako da će se moći rekreirati na ovim terenima igrajući košarku u kolicima i sjedeću odbojku.

Osnovni cilj ovog projekta je senzibiliziranje lokalne zajednice, a prije svega građana Zenice, da razumiju potrebe i mogućnosti osoba s invaliditetom općenito, a posebno kada su u pitanju sportske aktivnosti. Nadamo se da će se kroz sport, kao jednu od izuzetno važnih aktivnosti za zdravlje, razvijati saradnja i razumijevanje između osoba sa invaliditetom i osoba bez invaliditeta. Vjerujemo da je ovo pravi put da se svi, kao zajednica, susretnemo sa svojim sugrađanima koji imaju iste potrebe, ali drugačije mogućnosti.

U okviru projekta „Most među različitostima“ realizirat ćemo dvije dvodnevne radionice za predstavnike i članove Udruženja osoba s invaliditetom iz svih gradova ZE-DO Kantona koji čine Koaliciju udruženja.

Početkom septembra ove godine organizirat ćemo Rotary turnir u košarci u kolicima i Rotary turnir u sjedećoj odbojci.

Posebno značajnim smatramo kampanju koju ćemo provoditi u narednom periodu putem elektronskih i printanih medija, te organizovanjem različitih sportskih i kulturnih događaja, a u namjeri da promoviramo inkluziju i potaknemo lokalnu zajednicu na veći senzibilitet prema osobama s invaliditetom.

Projekat „Most među različitostima“ realizira Rotary Club Zenica u partnerstvu sa Koalicijom udruženja osoba s invaliditetom ZE-DO kantona, Gradom Zenica i West Bend Sunrise Rotary Klubom (iz SAD), koji je finansijski i podržao ovaj projekat.

Ovo je prvi projekat u BiH koji je u potpunosti finansiran od Global grant „Hearts of Europe“, a glavni donatori su USAID, Rotary International i Rotary Distrikt 1910.

Rotary Klub Zenica, uspješno djeluje od 2018. godine kada je osnovan i postao član internacionalne Rotary zajednice. Prethodni period našeg djelovanja obilježili smo mnogim projektima značajnim za našu zajednicu; Grad Zenicu i Zeničko-dobojski kanton. Značajan projekat podrške osobama s invaliditetom realizirali smo i u Novom Travniku.

O svim našim projektima i aktivnostima informacije su dostupne na našoj web stranici www.rczenica.ba i FB profilu Rotary Club Zenica | Facebook



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno