Zenica

Roditelji, djeco – pažnja, pažnja! “Čarobnim bajkama” i “Čarobnim bojankama” do vrijednih nagrada

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Vjerovatno ste već čuli da su se na tržištu pojavile nove slikovnice i bojanke. Riječ je zbirci sa deset najčarobnijih bajki “Čarobne bajke” i “Čarobnoj bojanci” čija tematika prati radnju i likove iz bajki te mališanima omogućuje da bojanku pretvore u umjetničko djelo. Autorica je Zeničanka Ajna Dedić koja je ovim djelima djeci omogućila da se čitajući bajke i bojeći bojanke uče, usvajaju novo znanje, dobijaju brojne korisne informacije, maštaju ploveći najčarobnijih svjetovima ali i da donose brojne zaključke i izvlače poente. Autorica Dedić je za djecu pripremila i brojne nagrade i takmičenje.

Nakon što pročitaju bajke, u “Čarobnim bajkama” na stranici predviđenoj za to djeca će opisati koja bajka im je omiljena i zašto i poslati na Polonica ART fotografiju ispisanog lista u “Čarobnim bajkama”, a nakon što oboje “Čarobnu bojanku”, poslaće fotografije svojih malih umjetničkih djela iz bojanke. Oni najkreativniji osvojiće vrijedne nagrade . Ponekad je dovoljno malo motivacije da djeca rade oni što im je mnogo korisno. Bojanke imaju brojne pozitivne uticaje na razvoj djece, a samo neki od njih su razvoj fine motorike, dobra priprema za školu, podsticanje kreativnosti, brže i bolje raspoznavanje boja, veća koncentracija, razvijanje osjećaja za oblike i ono posljednje ali ne manje važno jeste smirujući učinak na djecu jer zabavljaju i rezultiraju malim remek djelom

Pitate se o koji nagradama je riječ?
kućice za lutke
vikendice za lutke
garaže na spratove
farma za životinje sa krovom koji se otvara
pametne ploče
uklapalice
i još mnogo vrijednih nagrada

IMATE LI I VI SVOJU “ČAROBNU BOJANKU” ILI “ČAROBNE BAJKE”

Kontaktirajte Polonica ART https://www.facebook.com/polonicaart/  i obradujte svoje mališane!

Nagrade su proizvodi zeničkog preduzeća CNC art, a samo neke od njih pogledajte u galeriji:

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno