Nogomet

Robijaši na južnoj tribini Bilinog Polja okačili parolu s natpisom “Istina za Vedrana”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Najvaterniji navijači NK Čelik, popularni Robijaši, na južnu tribinu stadiona Bilino Polje u Zenici, gdje se danas igra duel 10. kola Premijer lige BiH između Sarajeva i Širokog Brijega, okačili su parolu s natpisom “Istina za Vedrana”.

Puljić (24) je ubijen hicem iz pištolja 4. oktobra 2009. godine tokom nereda u Širokom Brijegu uoči susreta tada istoimene domaće ekipe i Sarajeva.

Iako se prvobitno vjerovalo da je stradao od oštrog predmeta, obdukcija je pokazala da se radi o hicu iz pištolja.

Predstavnici Hercegovačko-neretvanskog kantona i Kantona Sarajevo su u danima nakon ubistva izrazili saučešće porodici te su zatražili da se utvrdi istina o neredima i Puljićevom ubistvu.

Nakon svega, slučaj do danas nije riješen, a bh. pravosuđe za gotovo 13 godina nije ništa uradilo povodom ovog predmeta.

Županijski sud u Splitu ranije ove godine pravomoćno je oslobodio Olivera Knezovića za ubistvo Puljića i osudio ga je na četiri godine zatvora zbog izazivanja opće opasnosti.

Autor: klix.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno