Nogomet

Robijaši: jedni bojkotuju, drugi pozivaju na prekid

Robijaši se međusobno razilaze
Robijaši se međusobno razilaze
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Robijaši: jedni bojkotuju, drugi pozivaju na prekid- Već dvije godine južna tribina stadiona Bilino polje na utakmicama zeničkog Čelika je prazna.

Robijaši zajedno sa Neformalnom grupom građana zahtjevaju reforme u klubu, reprogram milionskih dugova, kao i usvajanje novog statuta koji će klub dovesti na staze oporavka.

Ono što najviše boli zeničku publiku jeste dolazak gostujućih navijača na Bilinom polje, tačnije činjenica da stotinjak gostujućih navijača učini zenički stadion “svojim”.

S tim u vezi nekolicina navijača u Zenici poziva da se bojkot prekine, što su potvrdili i lijepljenjem plakata po gradu na kojima piše “Stop bojkotu”.

– Svjesni smo da klub ima probleme, ali ovaj bojkot predugo traje, bez da nije donio nikakve konkretne rezultate. I drugi klubovi imaju probleme ali sa njihovi tribina ih bodre navijači. Nama je mjesto na jugu i sa tog mjesta želimo napraviti promjene u klubu, te s tim u vezi pozivamo sve simpatizere Čelika da nam se pridruže i bodre naš voljeni klub – kazao je Jasmin Bešo, jedan od predstavnika Robijaša Blatuša, i aktivista koji se žele vratiti na domaće utkamice.

Udruženje Robijaši 1988 i Neformalna grupa građana ostaju ustrajni u svojoj borbi bez dolaska na Bilino polje, a na pitanje o prekidu bojkota na koji druga strana Zeničana poziva, još ne žele govoriti dok ne saznaju ko tačno stoji iza tih ideja.

Koliko će Zeničana prekinuti bojkot domaćih utakmica u doći na jug, ostaje da se vidi u subotu kada će Čelik na Bilinom polju ugostiti Željezničar.

(B. Mahmić/Faktor.ba)



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno