Posuđeno

Robijaši i navijači Čelika pisali Gradonačelniku

Robijaši i navijači Čelika pisali Gradonačelniku – Poštovani gospodine Smajlović, sigurni smo da su do Vas, kao što su i do ostatka naše zemlje, ali i daleko šire, dospjele slike masovne protestne šetnje preko 6.000 navijača, simpatizera, potencijalnih članova NK Čelik Zenica, kao i građana grada kojim rukovodite a koji su jasno poručili da ne žele gašenje najpoznatijeg i najdražeg simbola našeg grada.

Svjesni da način na koji se klupska struktura NK Čelik Zenica i uprava Grada Zenice već skoro dvije decenije „brinu“ o našem klubu vodi ka nestanku jednog od rijetkih preživjelih simbola našega grada, okupljeni građani su nedvosmisleno poručili da to neće dozvoliti, te da čvrsto stoje iza prijedloga i zahtjeva koje smo postavili pred Vas, Vaše saradnike i klupske čelnike.

Vrijedi spomenuti i da je protestna šetnja okupila barem 30 puta više sudionika nego utakmica NK Čelik – NK Travnik koja se igrala samo sat vremena nakon završetka protesta čime su okupljeni jasno dali do znanja da ih ovakav zaduženi i netransparentni klub finti, laži i obmana ne zanima i da se bojkot domaćih utakmica nastavlja sve dok se ne provedu konkretne reforme u vidu potpisa reprograma dugovanja u čijoj otplati sudjeluje Grad Zenica, te usvajanja novog statuta po članskom modelu. Infrastrukturna ulaganja ne pomažu klubu već samo skrivaju probleme koji su tu već godinama i svi su toga svjesni.

Vremena za naš klub je sve manje. Sezona se bliži kraju, Poreska uprava FBiH je postavila rok do kraja 2016. god. za potpis reprograma čime se otpisuje kamata poreznog duga. Naš klub nema predsjednika ni Upravni odbor, sjednica Skupštine se ne može održati ni nakon tri saziva, igrači ne primaju plate, publike nema na stadionu, na protestu je preko 6.000 građana i to se više ne može riješiti do sada oprobanom recepturom dovođenja novih ili starih funkcionera u izuzetno neefikasan sistem. Pitamo se šta je još potrebno da bi se konačno razmotrili i prihvatili prijedlozi koji su Vam na stolu, a iza kojih stoji preko 6.000 građana ovoga grada i vlasnika ovoga kluba?

Građani ovoga grada su se izjasnili kako žele da se troši njihov novac i upravlja njihovim klubom – na način da Grad otplaćuje dug u godišnjem iznosu kojeg je predložila Gradska uprava, te da se usvoji statut kojeg su prihvatili Radna grupa Skupštine i klupski Nadzorni odbor. Ne tražimo da se naša poreska sredstva troše u većem iznosu, već da se troše pametnije i svrsishodnije, a prvi korak za to je rješavanje ovog poreskog utega. Klub mora da djeluje tržišno i bori se uz pomoć svih nas, a ne samo po diktatu nekolicine.

Zenica je u subotu po ko zna koji put pokazala koliko voli svoj klub. Sita zaduživanja, pljačke, kriminala, punjenja tuđih džepova, nerada, nemara i neodgovornosti, poručuje Vama i klupskim (ne)zvaničnim rukovodiocimas kojima ste u vrlo dobrim odnosima: „Nakon 20 godina vrlo dobro znamo kako (ne) želimo da se troši naš novac i upravlja našim klubom: potpišite reprogram, usvojite novi statut i zaustavite gašenje Čelika!“

Sljedeći potez ili njegovo izbjegavanje je isključivo na Vama.

S poštovanjem,

NGG „Za Čelik“

UG „Robijaši 1988“ Zenica

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem