Nogomet

Robert Prosinečki više nije selektor nogometne reprezentacije BiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Robert Prosinečki više nije selektor nogometne reprezentacije BiH – Robert Prosinečki neće više biti selektor nogometne reprezentacije BiH. Taj zaključak se, kako je pisao scsport.ba nametao i sinoć nakon sastanka koji je hrvatski stručnjak, obavio sa članovima Odbora za posredovanje i savjetovanje Nogometnog saveza BiH, Zvjezdanom Misimovićem i Seadom Kajtazom.

Razgovor je protekao uz zajedničku konstataciju da Prosinečki ne bi trebao voditi Zmajeve u baražu, nakon svega što se dešavalo i evidentnog pada u igri koji je reprezentacija pretrpjela u posljednjim susretima kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Činjenica koja dodatno ide u prilog tezi da Žutog više nećemo gledati na klupi BiH njegov je ugovor, koji ističe krajem ove godine. Istina, Prosinečki je u nekoliko zadnjih istupa izjavljivao kako mu ugovor traje do baraža, ali prethodno je također govorio da zapravo ima rok do decembra, što više odgovara istini.

Tvrdnjama o “ugovoru do marta” vjerovatno je želio spasiti vlastiti kredibilitet, koji je značajno poljuljan nakon epizode “hoću-neću dati ostavku”, piše scsport.

Nema ni logike da ima duži ugovor, s obzirom da u trenutku njegovog potpisivanja niko u NSBiH nije imao ni najblažu predstavu o sistemu takmičenja u Ligi nacija, a kamoli da je računao da ćemo igrati play-off tog takmičenja u martu 2020.

U aktuelnom ugovoru, doduše, postoji klauzula zahvaljujući kojoj Prosinečki može ostati selektor do kraja EP, ali teško je vjerovati da će bh. kuća fudbala istu aktivirati jer bi u tom slučaju hrvatski stručnjak morao biti plaćen i nekoliko mjeseci nakon baraža (što bi bio nonsens u slučaju neplasiranja na Euro).



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno