Biznis

RMU Zenica: Nova Uprava priprema plan sanacije

RMU Zenica: Nova Uprava priprema plan sanacije – Nova Uprava Rudnika mrkog uglja Zenica trenutno provodi aktivnosti na utvrđivanju kratkoročnih i dugoročnih mjera stabilizacije ovog zavisnog društva, potvrdio je Edin Pašić, vršilac dužnosti direktora preduzeća.

“Glavni ciljevi kratkoročnih mjera su stabilizacija i povećanje proizvodnje, te program ušteda”, kazao je Pašić, ističući da će kasnije uslijediti i izrada plana sanacije, što je obaveza po nedavnoj odluci Vlade Federacije BiH.

“Što se tiče budućnosti pojedinih proizvodnih kapaciteta, konačnu riječ dat će struka”, podsjetio je Pašić.

Pri tom je potvrdio da bez obzira na buduće, eventualno nepovoljne odluke o statusu pojedinačnih pogona, nijedan radnik neće ostati nezbrinut.

Iz Uprave Rudnika Zenica najavljuju skoro reaktiviranje proizvodnje u jami Raspotočje, gdje je posljednjih mjeseci vođena aktivnost na odvodnji, a potpuna stabilizacija očekuje se na kraju ove, ili početkom naredne godine.

RTVZE

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem