Biznis

RM Company U SHOW ROOMu AGENCIJE ZEDA: Želimo postati neka vrsta novog pokreta u poduzetništvu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Agencija ZEDA je u okviru uspostave Centra za poduzetnike i investitore – BusinessPoint Zenica koji je realizovan u okviru programa Evropske unije i Vlade Njemačke, EU ProLocal, napravila izložbeni prostor – SHOW ROOM koji omogućuje domaćim privrednicima da predstave svoje proizvode ili usluge. Do sada je ovu besplatnu mogućnost koja je na raspolaganju svima koji iskažu interes, iskoristilo više od 20 zeničkih preduzeća, a jedno od njih je RM Company d.o.o. Zenica, preduzeće koje nudi najbolja rješenja za očuvanje zdravlja i života ljudi na radnim mjestima različitih profila – proizvodnja HTZ opreme.

-„Naša osnovi zadatak je unijeti nove vrijednosti u svoju okolinu, kako materijalne tako i etične, moralne, ljudske. To bi trebao biti primarni zadatak svakog poduzetnika, dakle uvijek si postavljati pitanje: “Šta moji klijenti imaju od našeg djelovanja, koje koristi donosimo kako njima tako i zaposlenim, užoj i široj okoli?“ Konkretno, nudimo kompletnu uslugu i isporuku roba iz oblasti lične zaštitne opreme (HTZ)“ – pojasnila je Amela Durmić, diplomirani ekonomista po struci.

Ovo preduzeće postoji 15 godina i zapošljava 23 radnika, a ističu da im nije cilj prodati proizvode nego  kupcima ponuditi odgovarajuća rješenja za njihovu sigurnost pri radu.

-„Nudimo rješenja koja će maksimalno doprinijeti sigurnosti i udobnosti obavljanja radnih zadataka i procesa. Ukratko, ustanovimo stanje, odredimo najbolje rješnje, savjetujemo klijentu i tek na kraju zajednički određujemo najoptimalnije riješenje“ – napomenula je Amela koja je zamjenica direktora u ovom preduzeću. Ističe da su najponosniji na činjenicu što su postali dobavljači skoro svim značajnijim preduzećima u BiH, što su certificirali određenu odjeću po BAS EN standardima, te je najavila proširenje proizvodnih kapaciteta.

-„Proširenje je neminovnost. Poslovanje je kao i vožnja bicikla, čim zastane gubi ravnotežu i pada. Osim virtouzima, ali oni su više izuzeci nego pravilo. Naš planovi su okrenuti ka gradnji poslovnog objekta i proširenju proizvodnih kapaciteta i to prije svega za INO tržište“ – otkrila je Amela ističući da svi moramo dati doprinos društvu u kojem živimo, te da u budućnosti možemo očekivati mnogo toga novog od ovog preduzeća, kao i to da žele biti lideri na tržištu.

-„Vidimo se na vrhu, ne samo po materijalnim mjerilima nego i kao društveno i ekološki odgovorno priznat kolektiv. Želimo posati neka vrsta novog pokreta u poduzetništvu gdje se ravnopravno susreću materijlani, društveni i ekološki ciljevi“ – rekla je Amela, a više o RM Company d.o.o. Zenica saznajte na  www.rmc.ba ili na Facebooku RM Company https://www.facebook.com/rmc.ba

Agencija ZEDA poziva zenička preduzeća koja žele zajedno sa drugim preduzećima prezentovati svoje proizvode u „Centru za poduzetnike i investitore“ (BusinessPoint Zenica) koji je smješten u zgradi Agencije ZEDA i uspostavljen u saradnji s partnerima, Gradom Zenicom i Udruženjem poslodavaca Zenica da se jave i izlože svoje proizvode besplatno.

Svi zainteresovani mogu dostaviti:
1. proizvode i
2. kataloge te druge vrste promotivnog materijala

Kontakt osobe u Agenciji ZEDA su:
Ajna Dedić, 032 449 – 412, [email protected] i
Sanel Ibrić, 032 445 630, [email protected]



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno