Rukomet

RK Čelik se pojačava: Povratak Mirze Dervenčića

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Mirza Dervenčić, dugogodišnji bek RK Čelika koji je posljednjih godina izbivao iz Zenice (igrao za hrvatskog ligaša RK Bjelovar te posljednju godinu u RK Krivaji, Zavidovići) – vraća se u svoj matični klub Čelik! To je rezultat dogovora sjajnog tridesetogodišnjeg rukometaša Dervenčića i predsjednika Čelika Paneta Škrbića.

– RK Čelik se definitivno pojačava i priprema za Premijer ligu BiH! U narednoj sezoni i sa jakom ekipom mi treba samo da ”protutnjimo” kroz Prvu (ili Jedinstvenu) ligu Federacije BiH, i mi već sada pravimo ekipu koja će, uvjereni smo u to, nakon naredne sezone nastupati u Premijer ligi. Naravno da će kostur ekipe biti tim koji je boje Čelika branio i u prethodnoj sezoni. Pored odličnog golmana Riada Polića, koji je sticajem nesretnih okolnosti više od godinu dana bio van terena, u završnoj fazi su i dogovori sa ranijim igračem Mirzom Dervenčićem, koji podjednako dobro igra na sve tri bekovske pozicije, a posebno je izvrstan u odbrani. Dervenčić je posljednjih godina nastupao za odličnu ekipu RK Bjelovara (Hrvatska) i za RK Krivaju iz Zavidovića. Veoma me raduje povratak Dervenčića u matični klub jer se radi o odličnom i iskusnom igraču – kaže Pane Škrbić.

Škrbić nam je otkrio da se, pored Polića i Dervenčića, pregovora sa još jednim iskusnim igračem – ljevorukim desnim bekom koji bi trebao da pojača redove RK Čelika za naredno prvenstvo. Time bi spisak pojačanja RK Čelika bio zaključen, jer su sve pozicije u timu dobro pokrivene.

Ostalo još definisanje detalja

Mirza Dervenčić nam je rekao sljedeće:

– Predsjednik Škrbić i ja smo se na sastanku dogovorili za moj povratak u RK Čelik. Ostalo je da još definišemo nekih par detalja a ja želim da svoju rukometnu karijeru završim u matičnom klubu Čelik. Poslednjih godina sam igrao u RK Bjelovaru u Hrvatskoj, a zna se da je Bjelovar jedna od kolijevki rukometa u bivšoj Jugoslaviji. Na taj način sam stekao i internacionalno iskustvo. Poslednju godinu sam igrao za RK Krivaju u Zavidovićima. Ugovor sa Krivajom mi je istekao i evo me sada, ako Bog da, u mom Čeliku.

– Radujem se povratku u staru sredinu i već sam u kontaktu sa igračima i prijateljima s kojima sam u Čeliku igrao prije odlaska u Bjelovar, sa Begom (Aldinom Begagićem) i Gušom (Edinom Gušićem). Znam da Čelik ima odličnu ekipu i da je naredna sezona ogromna šansa za konačan povratak Čelika u Premijer ligu BiH i Evropu. Radujem se da ću biti dio tima koji će Čelik vratiti na puteve stare slave – kaže Dervenčić u izjavi za naš portal.

Inače, Mirza Dervenčić je uplovio u biznis vode. Prošle godine je kod Srednjoškolskog centra u Bilmišću otvorio praonicu auta, za koju kažu da je najbolja u gradu.

– Biznis je veliki izazov, isto kao i rukomet – kaže Dervenčić. Imam ambicije da svoj biznis, koji me sada trajno veže za Zenicu, razvijem na evropskom nivou. Usluge koje se mogu dobiti u Evropi i na evropskom nivou, mogu i u mojoj radnji , – kaže Mirza Dervenčić.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno