Rukomet

RK Čelik – RK Vogošća u subotu u Areni

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Održana je press konferencija rukometnog kluba Čelik.  Povod za press je bila derbi utakmica 16. kola muške rukometne Premijer lige BiH, sezona 2014/2015, u kojem je RK Čelik domaćin ekipi RK Vogošće. Utakmica RK Čelik – RK Vogošća na rasporedu je u subotu 21.februara 2015.god.u 19 sati u Areni Zenica. Ulaz je 3KM. Prisutnim su se obratili: Pane Škrbić, predsjednik RK Čelik, Adnan Bašić, trener Čelika, te Haso Ćosić, krilo, povratnik u redove RK Čelik i Aldin Begagić, pivot Čelika.

Prisutnim se prvi obratio Pane Škrbić, koji je istakao da ih je poraz iz prošlog kola u Živinicama od Konjuha uzdrmao, ali da nije smanjio i ambicije kluba u ovoj sezoni:
“Naši ciljevi su poznati i mi želimo, hoćemo i možemo da ostvarimo prvo mjesto, odnosno, da u razigravanju sa banjalučkim Borcem pokušamo osvojiti titulu prvaka države. Mi želimo osvojiti duplu krunu, Prvenstvo i Kup BiH. Naredna utakmica protiv Vogošće je derbi kola, ali i utakmica godine.
Na subotnjoj utakmici protiv Vogošće imamo svojevrstan REFERENDUM O ČELIKU, a to je posjeta utakmici. Dobra posjeta znači da Grad želi RK Čelik na tronu, a ako posjeta bude slaba, znači da nema podrške Grada za naše planove. Mi želimo da oborimo rekord u posjeti jednoj utakmici. Čelik ima najveću posjetu u Premijer ligi i želimo da se taj trend i nastavi“.
Škrbić ističe da je Vogošća jaka ekipa i da neće biti lako pobjediti ovu iskusnu ekipu. Što se tiče zdravstvenog biltena, predsjednik kaže da su povrijeđeni Aldin Mehinović i golman Jasmin Hadžihasić, a o njihovom nastupu u subotu odlučuje doktor u narednim danima.

Novi trener Čelika Adnan Bašić osvrnuo se na protekli poraz u Živinicama i iznio neke od razloga neočekivanog poraza od Konjuha: „Imali smo sve uslove da odigramo dobro, ali od druge minute kada se povrijedio Aldin Mehinović sve je krenulo nizbrdo. Naš golman Hadžihasić je imao slab dan (samo 6 odbrana), dok je njihov golman, Sidik Omerović imao svoj dan i 17 odbrana. „Skinuo“ nam je i 5-6 sedmeraca. Imali smo i slab procenat šuta, a samo je odlično odigrao Haso Ćosić sa učinkom 9/9.
Što se tiče ekipe Vogošće naglašavam da imaju iskusan tim i da igraju dobro. Mi imamo dva povrijeđena igrača, Mehinovića i golmana Hadžihasića. Ako budemo igrali bez njih morat ćemo svi uložiti dodatne napore i nastojati da utakmicu dobijemo“- zaključuje trener Bašić.
I on poziva navijače da im pomognu u ostvarenju njihovih ciljeva.

Aldin Begagić je kazao: „Vogošća je neugodan protivnik, uigrana ekipa, ali ćemo pokušati da nametnemo svoju igru i da ih pobjedimo. Pozivam navijače da nas podrže, u ovom derbiju“-rekao je popularni Bega.

Povratnik u Čelikov dres, krilo Haso Ćosić, očekuje pobjedu, ali se nada velikoj podršci zeničke publike: „Vratio sam se u svoj klub iz Vogošće i veliko mi je zadovoljstvo što sam ovdje. Što se tiće utakmice sa Vogošćom očekujem veliko zalaganje svih nas i našu pobjedu. Za ostvarenje pobjede potrebna nam je velika podrška publike sa tribina Arene Zenica.”- kazao je Ćosić.
U Čeliku ističu: „Mi idemo dalje, moramo pobijediti RK Vogošću narednog vikenda u Zenici, a nakon toga i Bosnu u Sarajevu… Prvenstvo je jako dugo i biće tu sigruno još raznih iznenađenja“.

Iz rukometnog kluba „Čelik“ pozivaju sve navijače i simpatizere da svojim prisustvom u subotu pruže podšku rukometašima Čelika i kupovinom karte pomažu „Vaš RK Čelik.

Da ponovimo, utakmica RK Čelik – RK Vogošća na rasporedu je u subotu 21.februara 2015.god.u 19 sati u Areni Zenica. Ulaz je 3KM.

Tabela nakon 15.kola:

1. IZVIĐAČ 15 12 0 3 36
2. ČELIK 15 11 2 2 35
3. BOSNA (S) 15 11 0 4 33
4. DERVENTA 15 11 0 4 33
5. PRIJEDOR 15 9 0 6 27
6. VOGOŠĆA 15 9 0 6 27
7. KONJUH 15 8 0 7 24
8. SLOBODA 15 7 1 7 22
9. GRAČANICA 15 6 3 6 21
10. BOSNA (V) 15 4 1 10 13
11. KRIVAJA 15 4 1 10 13
12. ZRINJSKI 15 4 1 10 13
13. GRADAČAC 15 3 1 11 10
14. LOKOMOTIVA 15 1 0 14  3 

E.Imamović za Zenicablog



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno