Rukomet

RK Čelik pred izbacivanjem iz Premijer lige BiH?

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Rukometaši Čelika prošle sezone su osvojili prvo mjesto u 1.lige FBiH, te se nakon pet godina vratili u Premijer ligu. Najavljivali su iz RK Čelik da neće plesati samo jedno ljeto u bh. eliti, te da će biti siguran član najjače divizije rukometa u našoj zemlji.

Međutim i pored brojnih najava iz ovog zeničkog kluba, te “pojačanja” koja su stigla u klub, prije početka sezone klub je zbog finansijskih problema napustio trener koji ih je uveo u Premijer ligu, Ljubomir Miki Filipović. Ekipu je preuzeo dojučerašnji igrač Amar Kobilica, ali kako je vrijeme odmicalo, klub su napuštali igrači, te se u prvenstvo ušlo sa malim rosterom.

Rezultati u prvih pet kola pokazali su da je Čelik možda i pogriješio što je pristao da igra Premijer ligu, iako nisu imali riješenu finansijsku konstrukciju za ovu sezonu. Iako su imali obećanje Gradske uprave i Gradonačelnika, da će Grad stati uz klub, to se ipak nije desilo.

Čelik je u pet kola svaki put poražen ubjedljivo, a gol razlika im je 142:229 što dovoljno govori kakav je omjer na terenu bio s protivnicima. Na kraju posljednja utakmica, šestog kola koja je trebala da bude odigrana u Zenici protiv Sloge iz Doboja otkazana je, te je Čelik kažnjen oduzimanjem jednog boda, te novčanom kaznom od 1.000 KM, a kako piše u obrazloženju od voditelja takmičenja, Zdenka Alpeze, RK Čelik je otkazao utakmicu zbog finansijskih problema.

Pane Škrbić dugogodišnji predsjednik RK Čelik nije riješio finansijsku konstrukciju, te je klub zbog nedostatka finansija ostao bez trenera i najboljih igrača, koji su napustili klub

S tim u vezi gotovo je sigurno da RK Čelik neće odigrati i naredni meč, za dva dana u Tuzli protiv Slobode, te da će zenički klub biti izbačen iz Premijer lige. Iako smo pokušali dobiti komentar iz ovog kluba, na naše pozive nisu odgovarali, te je jasno u kakvim problemima se nalaze.

Zaista tužne vijesti iz Zenice, odnosno kluba koji ove godine slavi 73 godine postojanja, ali razloge u finansijskim problemima trebaju tražiti u svojim redovima, odnosno predsjedniku Panetu Škrbiću, koji nije imao riješenu finansijsku konstrukciju, te izostanku podrške Gradske uprave i Gradonačelnika, koju su najavljivali u septembru, da će Grad stati iza RK Čelik, te da nije upitan nastup u najvišem rangu rukometa u našoj zemlji.

Autor: D.Kurbegović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno