Rukomet

RK Čelik nadigrao RK Kakanj rezultatom 48:34

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Utakmicu protiv RK Kaknja Čelik je dobio pobijedivši rezultatom 48:34. Golgeter utakmice je bio Admir Bjelopoljak (postigao 11 golova).

  • RK Čelik – RK Kakanj 48:34 (26:13)
  • Već nakon deset minuta Čelik vodio sa deset golova razlike!
  • U drugom poluvremenu Čelik igrao sa drugom postavom, pa je rezultat tog poluvremena bio svega jedan gol prednosti za Čelik (22:21)
  • Golgeter utakmice je igrač Kaknja, bivši Čelikov igrač Admir Bjelopoljak (postigao 11 golova)

Utakmica šestog kola Prve lige Federacije BiH. Igrano u Gradskoj areni Zenica. Gledalaca oko 200. Sudije Damir Ahmetšević i Edin Jukić (Banovići). Delegat: Emir Konjičanin (Visoko). Isključenja: Čelik 8 minuta, Kakanj 12 minuta. Sedmerci: za Čelik 6 (5), za Kakanj 6 (5).

RK ČELIK: Danijel Jurić (3), Haris Muhić (7 odbrana), Eldar Mehić (3), Adnan Sumbuljevć (3), Kenan Biogradlija (6), Aldin Begagić (7), Faris Mrako (2), Muamer Kaljić (11 odbrana), Ekrem Kobilica (9), Slaven Šijaković (9), Mario Filipović, Edin Gušić (5), Enes Delić (1), Dženan Hodžić. Trener: Seldin Rizvanović.

RK KAKANJ: Mevludin Čehajić (14 odbrana), Adnan Ćobo (2), Sulejman Brkić (4), Muhamed Đokić, Enes Husika (1), Muaz Kusić (3), Admir Hadrović, Salih Delić (3), Admir Bjelopoljak (11), Nedim Čamdžić (3), Tarik Kubat (1), Omar Burić, Izet Delibašić, Matej Tunjić, Nermin Čamdžić (2), Berin Hrnjić (4). Trener: Nedžad Zaimović.

Od samog početka utakmice vidjelo se da je RK Čelik bolji tim od gostiju iz Kaknja, jer je domaćin već u desetoj minuti vodio sa deset golova razlike! Raspoloženi su bili šuteri Slaven Šijaković i Ekrem Kobilica (postigli su po 9 golova u ovoj utakmici), zatim Aldin Begagić (sa 7 golova), Kenan Biogradlija (sa 6) i Edin Gušić sa 5 golova.

Aldin Begagić igrač utakmice

Igrači Čelika su večeras bili prosto nerješiva enigma za odbranu Kaknja. U samom početku utakmice Aldn Begagić je svojim golovima dao ”ton” utakmici i zslužio titulu ”igrač utakmice”.

Kod RK Kaknja posebno se istakao bivši igrač Čelik Admir Bjelopljak sa 11 golova, a odličan je bio i bek Kaknja Berin Hrnjić.

U drugom poluvremenu trener Čelika je izveo potpuno drugi sastav i omogućio svim igračima da se dokažu. Sa drugom postavom Čelika Kakanjci su se dobro nosili, ali i drugo poluvrijeme je završeno pobjedom RK Čelika (22:21).

Sve u svemu, bila je to izuzetno zanimljiva, borbema, fer i brza igra, o čemu govori i čak 82 postignuta gola. Čelikovi golmani su imali solidnih 18 odbrana, od čega Muhić 7, a Kaljić 11.

Naredne subote protiv Škole Čelik Junior u Zenici

U sljedećem kolu RK Čelik igra novi derbi kola, ovog puta protiv Škole Čelik Junior u Zenici. I ovdje Čelikovi igrači i stručni štab očekuju da uknjiže tri nova boda i da nastave borbu za prvo mjesto na tabeli Prve lige FBiH.

Kapiten Čelika Faris Mrako kaže:

”Juniori nas ne mogu više iznenaditi. O njima sve znamo. Bolji smo tim i idemo na pobjedu!”

RK Čelik ima podmladak Robijaša

Na ovoj utakmici RK Čelika protiv Kaknja na tribinama se prvi put pojavala i mlada grupa navijača – navijački podmladak RK Čelika, sa bubnjevima i drugim rekvizitima.

 Od sada će na svakoj našoj utakmici Čelika biti grupa od 30 do 50 dječaka koji podržavaju Rukometni klub Čelik. To je naša posebna navijačka grupa solidnih momaka koja će nas nekad pratiti i na utakmice van Zenice – pojašnjavaju u Upravi RK Čelika.

Oficijelni izvještaj RK Čelik – Foto: Dražen Jurišić



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno