Rukomet

RK Čelik – izvještaj sa utakmice

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

IZVJEŠTAJ RK PRIJEDOR – RK ČELIK 27:26 (16:11) – Sastavi ekipa, strijelci, odbrane golmana:

RK PRIJEDOR: Beširević (16 odbrana), Bojić (4), Unčanin (7), Miljuš, Popović, Škrha (3), Mirković, Kaurin (4), Dančić (5), Selimbegović, Topić, Janković, Balaban, Čutura, Blagojević (4), Radaković. (Trener: Bojan Unčanin).
RK ČELIK: Dervenčić, Martić (3), Ekinović, Mehić, Memić, Mujanović, Jaškić (6), Kadić (10), Hadžihasić (8 odbrana, plus 4 penala), Zvekić, Begagić (4), Ćosić (2), Tufekčić, Jolović (1), Begović. (Trener: Adnan Bašić).
Sudije: Primorac (Ljubuški), Hrstić (Čapljina). Delegat: Stevanović (Banja Luka). Gledalaca: oko 150. Rezultat: 27:26 (16:11). Isključenja: Čelik 2 minuta, Prijedor bez izključenja. Sedmerci: Prijedor 9 (5), RK Čelik 3 (2).
Rukometaši ,,Čelika” i pored dobre i požrtvovane igre, velike borbenosti i zalagnja svih igrača, koji su dobili priliku da igraju, ipak nisu uspjeli prebroditi prepreku zvanu RK Prijedor u Prijedoru. Poraženi su u izvanrednoj utakmici, u kojoj se pobjednik nije znao sve do posljednjeg zvižduka sudija Maria Primorca i Žarka Hrstića, inače iz Ljubuškog. Zbog njihove adrese, Ljubuški ,,Čelikovcima” je čitavo vrijeme utakmice to ,,zvonilo u ušima” što se prepričavalo u rukometnom svijetu u BiH nakon delegiranja: da su te sudije ,,poslane u Prijedor” da, kako se to žargonski kaže ,,povale Čelik u interesu Izviđača”…Pod takvom psihološkim opterečenjem igrači ,,Čelika” su ušli u prvo poluvrijeme, a ovakvo delegiranje za prvenstvene utakmice ide i na adresu komesara Premijer lige BiH Zorana Petričevića iz Doboja.
Izgleda nevjerovatno, ali je istinito da je sudijski par Mario Primorac i Žarko Hrstić, čak11 puta samo u prvom poluvremenu utakmice digli ruku (pasivna igra) kad su u pitanju napadi RK ,,Čelika”, vršeći na taj način pritisak na igrače gostujuće ekipe, gdje su im u dva takva napada i oduzeli loptu, dok ni jednom nisu digli ruku kad su bili u pitanju napadi domaće ekipe RK ,,Prijedoira”!? Takođe, u početku utakmice (šesti-sedmi minut igre ) sudije Primorac-Hrstić su poništila dva potpuno regularna gola, prvo Semiru Memiću iz kontre, kada je prilikom šutiranja na gol domaćih bio čitav metar ispred crte šesterca, a sudije su svirale povredu golmanskog prostora i drugi put, kada je Davor Kadić prošao pored svog čuvara i ne taknuvši ga, postiže gol, a sudije su mu ,,svirale” probijanje! – tvrdi Draženko Jurišić, koji je pratio ovu utakmicu i bilježio sve interesantne detalje sa iste.
I u takvoj atmosferi rukometašu RK Čelika su bolje otvorili ovu utakmicu i vodili sve do 18. minute prvog poluvremena, kada su opet uz malu pomoć sudijskog para domaći rukometaši ostvarili seriju od 8:3 i završili prvo poluvrijeme u svoju korist (16:11). RK ,,Čelik” je bio mnogo bolji u drugom poluvremenu, čiji je rezultat glasio 15:11 za RK ,,Čelik”.
RK ,,Čelik” je u drugom poluvremenu taktički mnogo bolje postavio igru, stavljajući ,,flastera” (Boško Jolović) najboljem golgeteru ,,Prijedora”, Dejanu Unčaninu, što je urodilo plodom. Furioznim napadom i golovima ,,Čelik” već u 40. minuti preuzima vođstvo (18:17 za Čelik), a u 44. minuti rezultat je 21:18 za ,,Čelik”, koji potpuno preuzima ,,sve konce” u igri. Međutim, na kraju se ipak ponovila stara bolest ,,Čelika” – da bodove gube u posljednjih četiri-pet minuta utakmice, jer je u 56. muniti ,,Čelik” još uvijek imao tri gola razlike u svoju korist. Onda je ,,Čelik” kraj utakmice odigrao manirom neiskusne ekipe, iako ima veoma iskusne igrače, pa je na kraju rezultat glasio – gol više u mreži Jasmina Hadžihasića. Hadži-hasić je imao svega 8 odbrana, plus odbranio je i četiri penala, pa je imao ukupno, ipak, nedovoljnih 12 odbrana za 60 minuta, dok su golmani RK ,,Prijedora” imali 16 odbrana.
-Odavno nismo imali tako dobru atmosferu u timu, raspoloženje igrača, spremnost da se,,biju” sa dosta oštrom ekipom RK Prijedora. Borbenost i žar, te želja za pobjedom je u našoj ekipi bila izrazito izražena tokom cijele utakmice, jer smo znali kakav je ulog: pobjeda u Prijedoru bi značila gotovo sigurno prvo mjesto ,,Čeliku” na prvenstvoj tabeli na kraju prvenstva – kaže trener Čelika Seldin Rizvanović.- Ipak, bodovi su ostali u Prijedoru, što ni oni sami nisu mogli vjerovati, jer još pet-šest minuta do kraja mi smo imali igru ,,u rukama”’, vodili tri gola razlike, a oni su bili ,,razbijeni”, zbunjeni, nervozni i igrači i njihov trener Bojan Unčanin… Nisu imali rješenja u igri i bili su gotovo kapitulirali! I onda se desilio to što se desilo – četiri naše greške u napadu i četiri njihova gola i jedan gol prednosti za njih. Suđenje ja ne volim da komentarišem, jer mi smo morali utakmicu privesti kraju na iskustvo našeg tima, a nama se ovakav epilog događa u tri utakmice ovog prvenstva – da vodimo tri-četiri gola razlike i od te ,,baksuzne” 56. minute ,,dobijemo” od protivnika golove i na kraju izgubimo bodove. Što se sudija tiče, javno pozivam komesara Zorana Petričevića da pogleda snimak te utakmice i eventualno preduzme mjere oko spornih detalja koje ističe novinar Draženko Jurišić – kaže prof. Seldin Rizvanović. – U svakom slučaju imamo još šest utakmica do kraja prvenstva i mi više nemamo pravo ni na jedan kiks! – dodaje Rizvanović.

RK Čelik



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno