Rukomet

RK Čelik bolji od Gradačca!

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ponekad dalje ne idu najbolji nego oni sa više sreće: bolji smo od RK Gradčca, što smo pokazali u ovoj utakmici, ali oni idu dalje, zbog te nesretne utakmice protiv Škole Juniora – kažu u RK Čelik nakon čiste i zaslužene pobjede protv RK Gradačac

Da za ulazak u Premijer ligu odlučuje (kao što je trebalo) međusobni skor RK Čelik i RK Gradačac, kandidat za Premier ligu bi sada bio RK Čelik, jer ima bolju gol razliku u međusobnim susretima

Utakmica 18. kola Prve rukometne lige Federacije BiH, rukometni derbi lige godine. Igrano u Zenici, bez prisustva publike. Rezultat: 33:28 za RK Čelik. Sudije: Kalabušić i Smajlović (Srajevo). Sedmerci: za Čelik 4 (4), za Gradačac 8 (6). Isključenja: Čelik 10 minuta, Gradačac 8.

RK ČELIK: Danijel Jurić, Edvin Begović (4), Adnan Sumbuljević (1), Mirsad Čelenka, Faris Mrako, Jasmin Omerović, Mirza Dervenčić (8), Ante Dragičević, Adi Mešinović, Slaven Šijaković (3), Mario Filipović, Edin Gušić (7), Dženan Hodžić, Harun Alihodžić, Adi Delalić, Samir Korjenić (10). Treneri: Slaven Šijaković i Damir Hukić.

RK GRADAČAC: Dino Haćimović, Kenan Hasanbašić, Maid Kavazović, Edin Zrnić (1), Nermin Isić (1), Ensar Mehić, Jasmin Hrnjić, Fatmir Sarajlić (2), Adi Omerović, Kerim Torlaković (9), Benjamin Hrustić (4), Samir Halilković, Haris Pedić, Harun Đulić (1), Medin Šestan (2), Goran Šarenac (8). Trener: Dado Doborac.

Sjajna, vrlo živa, borbena i dinamična utakmica, sa puno zanimljivih momenata i preokreta u igri između prvoplasirane ekipe ove lige, RK Gradačca i drugoplasiranog RK Čelika.

Svih 60 minuta utakmica je bila žestoka, puna naboja i želje za pobjedom igrača i jednog i drugog tima, pa ovaj meč svakako zaslužuje epitet rukometnog derbija godine.

Prvo poluvrijeme je pripalo RK Gradačcu a drugo RK Čelik, a u oba poluvremena je bilo puno žestine dva jaka protivnika. Na kraju, zaslužena pobjeda Čelika, koji je nadigrao svog gosta sa pet golova razlike (33:28 za Čelik).

Sjajnom igrom u prvom poluvremenu RK Gradačac je bio cijelo vrijeme u vođstvu, u nekim trenucima imao je i po pet golova razlike. Prvo poluvrijeme je tako završeno rezultatom 16:13 za RK Gradačac.

Iako se u prvom poluvremenu RK Čelik više dobro branio nego što je napadao, žestokom tempu RK Gradačac su rukometaši RK Čelik ozbiljnije zaprijetili tek od 37. minute igre. Tada su izjednačili a onda i poveli i potpuno preuzeli kontrolu u igri, i to oružjem koje krasi igru RK Gradačac (brze kontre i golovi iz kontre). RK Čelik je tada definitivno matirao goste iz Gradačca i zasluženo uzeo sva tri boda.

Kod Čelika su borbenost i požrtvovanost te želja za pobjedom pomogli i činjenica je da je Čelik u ovoj utakmici pokazao karakter jer je od 3 gola razlike za Gradačac u prvom, pretvorio utakmicu u 5 golova prednosti na kraju: drugo poluvrijeme Čelik je odigrao u svoju korist rezultatom 20:12!

Odlične odbrane sjajnog golmana Adi Delalića (18 odbrana), zatim odlična igra i borbenost Edina Gušića (postigao 7 golova, najčešće u vrlo važnim trenucima utakmice), zatim golovi Samira Korjenića (postigao 10 golova, od čega 4 iz penala), iskustvo kapitena Mirze Dervenčić (8 golova) i Slavena Šijakovića (postigao 3 gola) dale su rezultat. Sjajnu partiju je pružio i krilo Edvin Begović, koji je samo za kratko vrijeme zamijenio Antu Dragičevića i postigao 4 važna gola za svoj tim.

Lider na tabeli Prve lige RK Gradačac se odlično predstavio u Zenici, ali je domaćin RK Čelik na kraju bio bolji tim. Odlična igra Gradačca posebno je došla do izražaja u odbrani, koja je na čelu sa golmanom Dinom Hećimovićem bila bolji dio tima (17 odbrana).

Vrlo oštra igra RK Gradačac i čvrst bedem u igri 6:0 nije odgovarala Čelikovom napadu, ali je upornost i strpljenje igrača RK Čelik ipak pobijedilo.

U igri protiv Čelika sjajni igrač Kerim Torlaković je postigao 9 golova, Goran Šarenac je pridodao 8 golova, a Benjamin Hrustić 4 gola.

Predstavnik RK Gradačac je nakon utakmice izjavio:

Nismo uspjeli da ostvarimo pobjedu u Zenici! Ta pobjeda bi nas već sada vodila direktno u Premijer ligu BiH. Čestitamo Čeliku na korektnoj i dobroj igri i zasluženoj pobjedi. Mi sada imamo teži put do Premijer lige i sada moramo ostvariti sve četiri pobjede u utakmicama do kraja prvenstva – izjavio je službeni predstavnik RK Gradačac Nahid Klopić.

Igrači Čelika su se, na prijedlog predsjednika kluba Paneta Škrbića, prije početka utakmice dogovorili da pobjedu protiv Gradačca posvete svom dugogodišnjem donedavnom saigraču i doajenu zeničkog rukometa Aldinu Begagiću, koji odnedavno živi u Njemačkoj.

– Poznato nam je koliko je naš Aldin Begagić Bega želio ovu pobjedu protiv RK Gradačac i plasman u Premijer ligu. Živio je za ovu utakmicu. U međuvremenu se preselio i živi u Njemačkoj. Zato smo ginuli na terenu i ovu pobjedu poklanjamo našem Begi – rekao je kapiten RK Čelik Mirza Dervenčić.

Nakon utakmice Begagić je predsjedniku kluba poslao čestitku:

– Čestitam na odličnoj igri i pobjedi u utakmici koja je gledana i ovdje, u Njemačkoj. Tek sada mi je još više žao što nas je jedan Junior pobijedio i oduzeo nam plasman u Premijer ligu. Radost zbog pobjede nad Gradačcom i velika tuga zato što ipak Gradačac ide dalje su pomiješani. Ipak – jedan je Čelik – napisao je Aldin Begagić.

Trener-igrač RK Čelik Slaven Šijaković je za naš portal nakon utakmice izjavio:

– Čestitam momcima na borbenosti i sjajnoj igri protiv odličnog i dobro spremnog RK Gradačac. Bili smo bolji i potpuno nadigrali dobru ekipu RK Gradačac. Pokazali smo pravo rukometno lice i karakter tima – da padaš ali se opet dižeš i pobijediš! Na kraju utakmice mi je došlo do plačem zbog one nesretne utakmice sa Školom Junior, koja nam je praktično oduzela Premijer ligu – kaže Šijaković.

IDUĆE SUBOTE ČELIK GOSTUJE U BANOVIĆIMA, GDJE SE U 19. KOLU SASTAJE SA VRLO DOBROM EKIPOM RK RUDAR.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno